Antena 3 CNN Timp liber Turism Hammam-ul, o experiență desăvârșită în vacanță

Hammam-ul, o experiență desăvârșită în vacanță

Hammam-ul, o experiență desăvârșită în vacanță
31 Oct 2015   •   11:47
Băile turcești sunt recunoscute în toată lumea încă din cele mai vechi timpuri, când cei de viță nobilă se relaxau într-o baie de aburi fierbinte. Odată cu răspândirea islamului, hammam-ul a fost dezvoltat de către otomani, pentru relaxare și somn, inspirați de celebrele băi romane și de beneficiile acestora.

Profită de virtuțiile hammam-ului și detașează-te de problemele cotidiene


Dacă drumul te duce în Kusadasi, nu strică să petreci o zi doar pentu tine, într-o baie turcească, unde relaxarea este pusa la loc de cinste. Un hammam este compus din trei încăperi: o cameră unde poți face o baie de aburi și masaj, o zonă pentru îmbăiere cu spumă și parfumuri relaxante și o încăpere călduță, armonioasă, unde poți să te lași purtat în lumea viselor, sau poți servi în tihnă un ceai, ori o cafea turcească delicioasă.

Otomanii erau foarte conștienți de beneficiile hammam-ului, pe care îl foloseau adesea după lupte, pentru detensionarea mușchilor, dar și pentru a scăpa de insomnii. Dacă suferi de insomnii este un excelent ”antidot” împotriva acestora. Iar dacă ții cure de slăbit este modul perfect prin care poți pierde rapid în greutate. Datorită aburilor se elimină apa în exces din corp dar și caloriile în plus.

Kusadasi, o lume a băilor turcești

Zeci de hammam-uri sunt răspândite în întreaga stațiune, ba chiar și în incinta hotelurilor de cinci stele. Multe dintre ele sunt în stil tradițional cu decorațiuni incredibile din sticlă colorată, mozaicuri unice, sau bucățele de oglinzi, însă vei găsi și băi cu arhitectură modernă și elegante, chiar dacă toate funcționează după același principiu.

 

de Mădălina Isar

Sejur Kusadasi 

 Hotel Melike 2* – de la 104 euro + 329 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407

 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close