Antena 3 CNN Timp liber Turism Întâlnire cu MAFIA! Alternativa la turismul tradiţional din Napoli

Întâlnire cu MAFIA! Alternativa la turismul tradiţional din Napoli

Întâlnire cu MAFIA! Alternativa la turismul tradiţional din Napoli
21 Sep 2012   •   16:02

Napoli este unul dintre cele mai vibrante oraşe ale Italiei. Turiştii au acum la dispoziţie noi trasee, pe lângă vizitele tradiţionale la Pompei sau Herculaneum. Ei sunt provocaţi să descopere străzile pe care le-au văzut doar în filme, cele unde cunoscuta grupare mafiotă "Cosa Nostra" îşi desfăşoară activitatea.

"Turul ilegal al oraşului Napoli" invită curioşii să se plimbe prin capitala mafiei cammoraneze, pentru a explora realitatea aleilor înguste şi lipsite de strălucire, dar intens populate cu prostituate, proxeneţi şi hoţi de buzunare. Toţi plătitori de taxe, dar nu statului italian ci direct Mafiei.

Antonio Alfano, şeful unei organizaţii non-profit napoletane, No Comment, a venit cu această idee inedită.
"Napoli reprezintă Raiul şi Iadul concomitent" a spus el pentru The Daily Telegraph.
"Este foarte neobişnuit ca un oraş european, să se zbată într-o sărăcie extremă, aşa cum se întâmplă în Napoli. Ceva similar nu găsim la Roma, Berlin sau la Paris", a mai adăugat Alfano.

Iniţiatorul turului le oferă curajoşilor gratuit o hartă cu rute recomandate, iar aceasta este disponibilă pe siteul organizaţiei sale.

Organizatorii unui asemenea periplu promit că incursiunea în lumea suburbană va fi sigură şi nu va dura mai mult de două ore.

"Ultimul lucru, pe care şi-l doresc locuitorii acestor zone, este să atragă atenţia poliţiei asupra lor şi a activităţii ilegale desfăşurate aici. Nu vor fi atât de proşti încăt să atace turiştii. Sfatul meu pentru cei care se încumetă la o asemenea aventură este să fie cât mai discreţi şi să nu facă prea multe poze. Cât timp vor respecta recomandările noastre, totul va fi bine" a precizat nonşalant Alfano.

×
Subiecte în articol: Napoli turisti mafia Cosa Nostra
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close