Antena 3 CNN Timp liber Turism Intră în spiritul de sezon al Crăciunului, în piața din Viena

Intră în spiritul de sezon al Crăciunului, în piața din Viena

Intră în spiritul de sezon al Crăciunului, în piața din Viena
12 Oct 2015   •   14:31
O gamă largă de delicii culinare îți vor face cu ochiul de pe tarabele împodobite cu decorațiuni care vestesc nașterea Mântuitorului, în  piețele de Crăciun din orașul valsului, Viena.

Dacă ești dornic să pășești în lumea de poveste cu miros de vin fiert, cozonac și castane coapte, să te îmbogățești cu amintiri unice și cadouri lucrate manual, atunci neapărat trebuie să vizitezi Viena. Orașul se laudă cu multe piețe de Crăciun, fiecare te va introduce într-o atmosferă festivă și te va uimi cu diverse bunătăți.

Cea mai renumită zonă de shopping pentru marea sărbătoare, se organizează în fața primăriei și poartă numele de Viennese Christmas Market. Este prima piață care se deschide în oraș și totodată locul unde faci cunoștință cu obiceiurile culturale vieneze. Aici ai ocazia să asculți coruri de colinde și concerte populare în fiecare weekend de la jumătatea lui noiembrie, până la Crăciun. Totodată, cei mici au ocazia să învețe să decoreze lumânări și să prepare prăjiturele, în zonă copiilor, organizată la parterul primăriei.

Explorează stilul de viață baroc și bucură-te de cele mai frumoase cadouri tradiționale, specifice fiecărei zone din Austria, vizitând Christmas Village Belvedere Palace. Palatul Belvedere prinde culoare odată cu mijlocul lunii noiembrie, când se organizează aici, una dintre cele mai spectaculoase piețe din Viena. Peste 40 de tarabe decorate cu ghirlande oferă obiecte lucrate manual, delicii culinare și suveniruri unice.

Dacă majoritatea piețelor de Crăciun se închid până la 26 decembrie, ei bine Christmas and New Year's Market din Schönbrunn Palace ține până la 1 ianuarie. Prilejul perfect pentru a achiziționa din timp cele mai frumoase cadouri de pus sub brad, dar și de a cumpăra bunătăți pentru masa de revelion. Tot aici poți savura cel mai bun punch din toată Viena.

 

de Mădălina Isar

Piata de Craciun Viena

Hotel 3*- de la 199 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close