Antena 3 CNN Timp liber Turism Koukounaries, plaja simbol a insulei Skiathos

Koukounaries, plaja simbol a insulei Skiathos

Koukounaries, plaja simbol a insulei Skiathos
27 Apr 2016   •   17:26
Situată în Golful Tzanerias, la circa 13 km de orașul Skiathos, Koukounaries se află în topul celor mai frumoase plaje din Europa. Și nici nu este de mirare de ce... Forma sa ireală de potcoavă, nisipul mai fin decât mătasea, auriu precum razele soarelui și pădurea de pini parfumați care o înconjoară, contribuie la faima acestui loc de poveste.

Skiathos este una dintre cele mai fermecătoare insule grecești, micuță dar cu mai bine de 69 de plaje idilice, fiecare cu frumusețea sa unică. Dacă ajungi aici în această vară, trebuie neapărat să descoperi bijuteriile locului: plajele, delicate, sălbatice, moderne sau pitorești, în funcție de preferințe.

Simbolul locului este fără dar și poate, Koukounaries o plajă boemă, cea mai aglomerată de pe insulă, dar și cea mai frumoasă, care își trage numele de la Rezervația Naturală află în imediata apropiere. Această pădure de pini și vegetație luxuriantă în care își au casa zeci de specii de păsări și insecte rare, precum și plaja au fost dezvoltate  pentru ecoturism cu ajutor financiar de la Uniunea Europeană.

Cei mai mulți turiști care au ajuns la Koukounaries au declarat că locul este ireal și ți se imprimă în suflet, dorindu-ți să-l revezi nu doar odată. Plaja dispune de o mulțime de facilități, precum șezlonguri și umbreluțe pe care le poți închiria, are beach baruri, dar și câteva taverne unde poți să iei masa. Nisipul auriu extrem de fin este scăldat de ape cristaline în nuanțe de verde-smarald, în care poți înota în voie sau practica snorkeling, fiind pline de bancuri de pești care înoată până aproape de mal.

La plajă poți ajunge fie cu bicicleta din centrul orașului Skiathos, fie poți lua autobuzul din port care circulă din 15 în 15 minute.

 

De Mădălina Isar

Sejur Skiathos 

Vila Dimitris 2*- de la 419 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close