Antena 3 CNN Timp liber Turism Lindos, cetatea albă a insulei Rhodos

Lindos, cetatea albă a insulei Rhodos

Lindos, cetatea albă a insulei Rhodos
10 Mai 2017   •   14:34
 Bogat, divers, plin de culoare și istoric, Lindos este o fuziune de obiceiuri bine păstrate, de culturi și construcții magnifice care te inspiră de la prima vedere. Orașul-alb este poziționat pe coasta de est a insulei Rhodos și cocoțat pe o colină deasupra unui golf cu apă cristal, la 50 de km distanță de capitala insulei.

Sejur în Rhodos cu avionul la tarife imbatabile!

Descoperă Lindos în cadrul unui sejur de poveste pe insula Rhodos, de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România. Consacrată ca realizator de chartere cu autocarul, Europa Travel este un jucător important și pe piața charterelor cu avionul, fapt pentru care în acest an turoperatorul va consolida conceptul sejururilor low cost și pe acest tip de program turistic, continuând dezvoltarea produselor la tarife mici atât pe segmentele de piață tradiționale, dar și pentru pachetele exotice, circuite, city break-uri sau pelerinaje.

Perfect simetric și pitoresc, Lindos păstrează casele vechi de generații, cu arhitectură tradițională și fațade vopsite într-un alb decolorat de vreme. Căsuțele sătenilor înghesuite una lângă alta pe dealul care flanchează superba plajă cu nisip fin, nu sunt mai înalte de două etaje, iar străzile pietruite în trepte sau în pantă, conduc călătorul către o altă ... eră.

În vârful dealului, stă tăcută una dintre cele mai vechi construcții de pe insulă – Acropola din Lindos. Un complex de temple din vremea dorienilor, ridicat în jurul secolului IV și dedicat Zeiței Atena Lindia, și încă unul închinat Împăratului Dioclețian.

Vederi unice de pe dealul Acropolelor

Din cadrul complexului fac parte și câteva clădiri antice protejate de rămășițele Castelului ridicat de Cavalerii Ordinului Sfântului Ioan, în secolul al XIV lea. Pentru a ajunge la Acropole trebuie să urci circa 10 minute o stradă în trepte. Contra sumei de 5 euro poți urca până la situl arheologic călare pe măgăruș, așa cum obișnuiesc localnicii.

Lindos este un oraș al contrastelor frumoase, unde peisajele parcă pictate de cei mai buni artiști ai lumii, combină verdele dealurilor smețe cu albastrul smarald al mării, albul caselor cu cenușiul construcțiilor antice care domină linia de orizont a cerului.

Din Lindos poți da o fugă și până în satul Monolithos. Se află în imediata apropiere și este una dintre cele mai pitorești așezări a insulei Rhodos. Pentru că este poziționat pe un deal, satul îți oferă cele mai frumoase panorame asupra orașului Lindos, dar și una dintre cele mai frumoase experiențe tradiționale și culturale din Grecia.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Tarife de la 259 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la hotel de 2*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close