Antena 3 CNN Timp liber Turism Melissani și Drogarati, peșterile magice pe care trebuie să le vezi

Melissani și Drogarati, peșterile magice pe care trebuie să le vezi

Melissani și Drogarati, peșterile magice pe care trebuie să le vezi
03 Aug 2016   •   15:41

 La circa jumătate de oră de orașul Sami, din Kefalonia, cea mai mare dintre insulele ionice, se află două grote fabuloase cu povești de necrezut. Melissani și Drogarati sunt unele dintre cele mai interesante peșteri din Europa, cu un lac violet și peisaje compuse din stalagmite și stalactite create în decursul a mii de ani.

Peștera Drogarati

În perioada celui de-al doilea Război Mondial, armata Germaniei folosea peștera Drogarati pe post de adăpost, iar povestea poate fi confirmată prin prezența stalactitelor rupte de la intrarea în peșteră, care majoritatea sunt rupte, explicația venind de la faptul că germanii se antrenau pentru război, trăgând în aceste formațiuni calcaroase. Pentru a ajunge în grotă trebuie să cobori câteva scări abrupte săpate în stâncă. P

eisajele unice te vor cuceri cu siguranță, dar și temperaturile, constante pe toată perioada anului. Mulți dintre turiști vin aici pentru aerul specific care tratează astmul și alte afecțiuni respiratorii, dar și pentru concertele de muzică simfonică care se organizează în Sala Apoteoză (Hall of Apotheosis). Din păcate concertele nu țin mai mult de 15 minute pentru a nu dăuna zonei. După traversarea acestei grote, vei ajunge într-un tunel care te conduce către o altă minune a naturii.

Lacul Melissani

Ajuns la debarcader ești preluat cu o barcă pentru o scurtă plimbare pe lacul cu ape în nuanțe diverse de verde și tentă violet. Melissani a fost denumit după nimfa Melissanthe care, potrivit legendelor grecești, a locuit și s-a sinucis în acest loc, după ce zeul Pan a respins-o. Lacul are o apă salmastră (combinație de apă dulce și sărată), care îi dau culoarea specifică, atât de uluitoare. Este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, și a fost descoperit abia în urma unui teribil cutremur care a surpat acoperișul grotei, prin care atăzi poți privi spre cer...

 

De Mădălina Isar

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ - de la  99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close