Antena 3 CNN Timp liber Turism Oaza de linişte şi istorie din Mdina

Oaza de linişte şi istorie din Mdina

Oaza de linişte şi istorie din Mdina
24 Noi 2013   •   20:23

In inima vechiului oras Mdina este Manastirea Carmelitelor, construita in sec. al XVII-lea si recent renovata, care cuprinde si un muzeu la parter.

Muzeul este ca o nestemata bine ascunsa. Putini stiu de existenta lui. Locul este o adevarata oaza – gradina manastirii este superba (de altfel, Carmel inseamna “gradina” in ebraica). Daca vrei sa petreci cateva ore de relaxare spirituala, viziteaza manastirea Carmelitelor din Mdina. Vei avea ocazia sa vezi reflectoriul superb decorat,  in care au loc concerte in aproape fiecare duminica, bucataria autentica, cu un cuptor din piatra si biserica impresionanta.

In sala principala exista o urna de vot, in care calugaritele voteaza prin vot secret deciziile luate de Maica Superioara.

Biserica manastirii, construita in stil baroc dupa planurile unui inginer militar francez, a jucat un rol important in Mdina. Este locul de unde a pornit rebeliunea malteza impotriva lui Napoleon, in 1798. Dupa 1800, Malta a trecut sub dominatie britanica.

Este o ocazie unica de a intra in chiliile maicutelor si de a cunoaste mostenirea spirituala, artistica, istorica si culturala a Carmelitelor. In acest inedit tur vei fi ghidat de o calugarita.

 

Dupa turul manastirii si vizitarea bisericii, maicutele va invita la cafeneaua de la parter, The Old Priory Café! Poti manca un pranz delicios intr-o atmosfera relaxanta, confortabila. Popularitatea cafenelei este data de meniu, un amestec de mancaruri locale, traditionale dar si straine, toate preparate cu ingrediente de cea mai buna calitate. Personalul prietenos este incantat sa iti dea lamuriri asupra felurilor de mancare mai putin cunoscute. La toate aceste bunatati ai la dispozitie o gama variata de vinuri de cea mai buna calitate.

Cafeneaua este deschisa zilnic; dimineata poti lua micul dejun, cu un ceai parfumat si aromat sau o cafea tare si multe sortimente de prajituri home made.

 

Oferta sejur Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

 De Catalina Alberti

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close