Antena 3 CNN Timp liber Turism Paradisul secret din inima Greciei

Paradisul secret din inima Greciei

Paradisul secret din inima Greciei
18 Iul 2014   •   15:41
Plajele extra largi pitite intre stanci uriase, golfulete cu apa cristalina, locuri scaldate in razele soarelui, lacuri colorate, traditii si oameni frumosi. In Grecia nimic nu pare sa distruga linistea si minunile create de natura.

Descopera paradisul secret

Aflata in Marea Ionica, brodata cu drumuri serpuitoare cu privelisti care te ametesc, pe de-o parte muntele maiestuos si pe de-o alta parte marea albastra si cristalina: insula Kefalonia este cel mai mare paradis secret din inima Greciei.

Pesteri numeroase, grote in care vei avea parte de spectacole de culori fabuloase, petice imense cu vegetatie verde cu pini pitici si leandri si munti impunatori pe care ii poti escalada si ,,incerca” la pas…

Un loc deosebit aflat in apropiere de Argostoli incarcat cu plantatii de vita de vie este asa numita ,,Valea celor 40 de fantani”. Numele provine de la cele 40 de fantani pe care satenii le folosesc pentru a uda intregile plantatii de vita de vie din care in fiecare an, iese cel mai bun vin de pe intreaga insula Kefalonia.

In apropiere de aceasta vale se gaseste si o veche fortareata numita Sf. Gheorghe. Cetatea era imprejmuita cu ziduri inalte fortificate care aparau intrarea in turnul de unde, paznicii urmareau zi si noapte ca  inamicii sa nu ii atace prin surprindere.

Locul unde se scaldau nimfele

Despre Lacul Melissani se spune ca ar fi fost in vremurile de mult apuse, locul in care se scaldau nimfele, de acolo si legenda aburilor care se ridica din lacul incantator care spune ca nimfa Melissani indragostita de Zeul Pan, care nu ii impartasea iubirea s-a aruncat in ,,apa fara fund” unde si-a gasit sfarsitul. Sapaturile arheologice din acest loc au scos la iveala unele statuete ce infatiseaza anumiti Zei, in special pe Zeul Pan si nimfa Melissani.

Madalina Isar

Sejur Kefalonia Grecia 

Hotel Kalypso 3*- de la 115 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close