Antena 3 CNN Timp liber Turism Praga, bijuteria gotică a Cehiei

Praga, bijuteria gotică a Cehiei

Praga, bijuteria gotică a Cehiei
04 Mai 2017   •   15:23
Dintre toate orașele din Cehia, Praga are fără îndoială cea mai frumoasă arhitectură gotică, păstrând în stare intactă zeci de edificii de patrimoniu, castele și fortărețe care sfidează orice regulă a timpului. Atmosfera vie a orașului, dobândită ca urmare a numeroaselor fabrici de bere și a pub-urilor gălăgioase, îi atrage chiar și pe turiștii mai puțin conservatori care vor să se bucure de distracții nocturne, dar și de poveștile gotice.

Descoperă Europa prin Europa Travel!

Praga, orașul de aur este destinația de văzut în acest an, poți alege un circuit de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România, care și-a extins paleta de destinații cu numeroase circuite, sejururi cu autocarul, avionul sau individual, la cele mai mici tarife de pe piața de turism.

Bifează simbolurile orașului Praga!


Indiferent că ești sau nu un fan al arhitecturii gotice, dar te pasionează fotografia trebuie să vezi cea mai importantă piață a Pragăi: Staroměstské náměstí. Pe vremuri acesta era practic principalul loc de întâlnire al celor care făceau comerț cu diverse produse.

Piața medievală încă păstrează puțin din atmosfera secolului al XII lea, amintind trecătorilor de perioada prolifică a orașului. Tot aici se găsește celebrul Turn cu Ceas Astronomic care a fost ridicat de către marele Maestru Hanus zis și Mikulas din Kadan, un geniu care a dus la îndeplinire una dintre cele mai fascinante lucrări gotice din lume, despre care se spune că a fost orbit de consilierii cehi care și-au dorit să se asigure că acest model de ceas nu va fi niciodată reprodus într-un alt colț al lumii.

De la Regii Boemiei și până la Împărații Romani, Praga a fost condusă din Castelul Pražský hrad. Acesta este cel mai mare castel medieval din Europa, inclus în Guinness World Records, care între zidurile fortificate protejează Catedrala Sfântului Vitus, galeriile de artă și muzeele, dar și celebra Stradă de Aur unde se găsesc căsuțele în care au locuit o vreme laureații premiului Nobel și marile presonalități cehe.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit Praga

Tarif: 279 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*-4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close