Antena 3 CNN Timp liber Turism Rabat, satul maltez la granita dintre modern si traditional

Rabat, satul maltez la granita dintre modern si traditional

Rabat, satul maltez la granita dintre modern si traditional
06 Mai 2014   •   14:15

Aventuroasa poveste a pitorescului satuc Rabat, suburbie a fostei capitale Mdina, incepe in secolul al-XV-lea, cand zona servea drept adapost impotriva atacurilor constante ale piratilor. La o distanta nu prea mare de timp, sosesc aici mai multe ordine religioase care au ramas si si-au caştigat renumele. Curajul Cavalerilor Ordinului Sf. Ioan este cunoscut pana in zilele noastre, cand fiecare dintre noi asculta cu fascinatie istorisirile  rezistentei lor impotriva invadatorilor.

Modernism si traditie in Rabat

La sfarsitul secolului al XIX-lea, cand Malta era sub dominatie britanica, in Rabat a inceput modernizarea pe toate planurile, de la servicii medicale si postale pana la prima scoala primara, apa curenta,  iluminarea stradala si chiar deschiderea a doua localuri de muzica.

In secolul urmator, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, populatia a crescut tot mai mult si au aparut astfel de zone noi de locuit, cartierele Tal-Virtu si Ghajn Qajjet, unde se vede foarte bine distinctia dintre partea istorica a orasului si cea noua.

Arhitectura romana in Rabat

Influenta romanilor inca mai este vizibila prin arhitectura clădirilor din Rabat. Domus Romana, una dintre cele mai populare atractii turistice din Malta, este caracterizata prin cele mai frumoase si mai fine trotuare in mozaic. In curtea vilei romane, uita-te dupa simbolul celor doi porumbei care se odihnesc pe marginea unui vas.

Obiectele descoperite aici de-a lungul timpului au fost adunate intr-o colectie bogata si expuse in cadrul Muzeului Vilei Romane. Printre exponate se numara agrafe de par, ornamente de teracota, produse din sticla, mozaicuri, uleiuri şi parfumuri. In partea din spate a muzeului vei descoperi cateva pietre funerare musulmane, zona fiind folosita ca cimitir in perioada arabilor.

 

Early Booking Malta

 Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

Geanina Ichim

 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close