Antena 3 CNN Timp liber Turism Skiathos, o insulă pitorească de neuitat

Skiathos, o insulă pitorească de neuitat

Skiathos, o insulă pitorească de neuitat
05 Noi 2015   •   16:10
Presărată cu multe golfulețe și coaste cu pini pitici care par că plonjează dramatic în ape precum smaraldul, Skiathos este insula peșterilor frumoase, a tradițiilor și a plajelor. Insula se laudă cu nu mai puțin de 60 de plaje, fiecare cu nisip, prundiș, sau pietriș în culori diverse.

Dominată de vârful muntelui Karafiltzanaka, insula nu a fost luată încă cu asalt de turismul în masă, păstrând sate de pescari neatinse de civilizație, dar în același timp și stațiuni moderne, ori plaje exclusiviste. Skiathos excelează la multe capitole, mai ales în privința plajelor care se găsesc într-un număr destul de mare în ciuda faptului că este o insulă mică.

În Skiathos te surprinde în primul rând verdeața, atât de abundentă, care constă în păduri de pini, platani, măslini sau plopi, iar mai apoi esti fermecat de arhitectura caselor. Înșirate elegant de-a lungul coastelor abrupte, sau pe culmile muntelui, acestea au un farmec aproape ireal. Vopsite în alb cu accente de albastru, căsuțele insularilor sunt cochete și nu mai înalte de două etaje.

Primul contact cu Skiathos va fi odată ce ai ajuns în capitala mult prea cosmopolită în comparație cu restul insulei. Are două porturi luxoase plin de cafenele și priveliști memorabile, și păstrează o mică peninsulă unde se găsește un local care se laudă cu cele mai bune preparate, dar și cu cele mai frumoase panorame asupra mării. Bourtzi desparte cele două porturi ale capitalei și este una dintre cele mai aglomerate zone. Dacă urci pe dealul peninsulei vei găsi aici un cinematograf în aer liber, de fiecare dată plin, în nopțile de vară.

Neapărat trebuie să mergi să vezi Koukounaries, care a fost declarată anul trecut cea mai frumoasă plajă din Grecia. Este rezervație naturală, datorită faptului că găzduiește o sumedenie de plante rare și păduri de pini pitici. Este un colț de rai de care te îndrăgostești la prima vedere.

 

de Mădălina Isar

Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2*– de la 349 lei/ persoana, 6 nopti de cazare, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close