Antena 3 CNN Timp liber Turism Specialităţi culinare din Corfu

Specialităţi culinare din Corfu

Specialităţi culinare din Corfu
07 Oct 2013   •   16:57

O călătorie în locuri noi înseamnă experienţe noi, inclusiv gusturi noi. Insula Corfu este renumită pentru bucătăria delicioasă, total diferită de restul Greciei, asupra căreia şi-au pus amprenta popoarele care au stăpânit-o de-a lungul vremii; influenţe italiene, britanice, germane şi greceşti se simt în fiecare fel de mâncare.

 

Ocupând insula câteva secole, veneţienii au avut cel mai mare impact asupra culturii din Corfu, de aceea, bucătăria corfiotă este puţin diferită de cea tipic grecească sau mediteraneană.

Deşi ingredientele sunt aceleaşi: ulei de măsline, paste, legume, peşte şi carne, combinaţiile sunt diferite. Localnicii preferă mâncărurile preparate la cuptor celor prăjite, şi în multe case încă se mai coace pâine la cuptor.

 

Dacă îţi petreci vacanţa în Corfu, trebuie să testezi câteva dintre specialităţile culinare tradiţionale, sunt delicioase şi, mai ales, preparate din ingrediente proaspete, cultivate pe insulă.

Bourdetto – peşte într-un sos roşu, picant, se prepară, de obicei, din peşte scorpion sau cod sărat, gătit în sos, cu mult ardei gras roşu (sau ardei capia).

Pastitsada este un fel de tocană de cocoş, servită la orice festival sau sărbătoare. Se prepară cu roşii proaspete, ceapă, usturoi, vin alb, scorţişoară şi boia de ardei, servit cu paste groase (ca macaroanele). Reţeta vine de la veneţieni, care o numesc spezzatino, şi care o prepară mai ales din carne de vită şi o servesc cu cartofi în loc de paste. Localnicii mănâncă pastitsada în special la prânzul de duminică.

Soffrito este un alt fel de mâncare tipic corfiot, apărut în perioada dominaţiei franceze şi veneţiene. Este preparat din carne de viţel, cu un sos alb, cu ardei gras şi usturoi, servit cu piure de cartofi sau paste.

 Savoro (sau savori) este de fapt peşte prăjit, servit cu un sos cu rozmarin, oţet, usturoi şi stafide. Chiar dacă ţi se pare o combinaţie ciudată, amestecul de dulce şi picant dau acestui sos o savoare deosebită.


De la o asemenea masă copioasă nu poate lipsi un vin bun. Încearcă Santa Domenica, Liapaditiko, Theotoki Roppa şi retsina. Şi, bineînţeles, kumquat, faimosul lichior din kumquat.

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage. Singura condiţie este ca tu sau însoţitorul să aibă peste 55 de ani. Dacă nu aveţi peste 55 de ani, se plăteşte o taxă suplimentară de 50 de euro/persoană.

 

Ofertă sejur Corfu 2014

Hotel memento Kassiopi Resort 3*, de la 295 euro/pers., transport avion, 7 nopţi cazare, demipensiune, asistenţă turistică în limba română. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 




 

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close