Antena 3 CNN Timp liber Turism Tatuaje cu henna și magazine cu suveniruri ciudate!

Tatuaje cu henna și magazine cu suveniruri ciudate!

Tatuaje cu henna și magazine cu suveniruri ciudate!
05 Mai 2014   •   17:41

Cui nu ii place sa faca cumparaturi? Chiar si cu bani putini in Tunisia te poți alege cu accesorii preferate de sezon sau cu obiecte moderne de ornament speciale… Ne place sa ne intoarcem din vacanta cu bagajele pline cu obiecte care ne vor aminti de locul in care ne-am distrat pe cinste, și in care cu siguranta ne dorim sa revenim.

Tatuaje cu henna, vechea și actuala moda in Tunisia

Piețe întregi pline ochi de turistele fascinate de suvernirurile tunisiene… toate cu același scop de a impodobi trupul. Tatuajele pictate cu henna sunt tot mai cautate de turisti pentru ca sunt mult mai simple decat cele clasice, cu ac (asta inseamna ca iti poti înfrumuseța corpul fara durere). Daca te plictisesti repede, fii fara grija: majoritatea desenelor nu dureaza mai mult de cateva saptamani si se ia usor la spalat… Așadar, daca vrei sa te intorci din vacanta cu un accesoriu sic cu motive florale, sau ornamente traditionale tunisiene, atunci astfel de suveniruri sunt foarte practice. Un desen mic nu costa mai mult de 10 dinari, iar cele mari undeva pe la 20 de dinari, in funcție de model.

Magazine cu suveniruri ciudate

Tot felul de obiecte inedite de decorațiuni sau accesorii traznite se pot achiziționa din Tunisia. Locuitorii tunisieni sunt renumiti pentru frumoasele chilimuri cu motive berbere, pentru covoare și carpete dar si pentru obiectele superbe confectionate din piele. In suk  ai de unde alege fel și fel de suveniruri ciudate, cum ar fi hookah - un fel de pipa cu tub flexibil din care poți fuma tutun cu diferite arome (ca o narghilea), mozaicuri antice sau bijuterii din coral si coliere din iasomie.

Early Booking Tunisia



Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

 

Madalina Isar

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close