Antena 3 CNN Timp liber Turism Thassos, insula plina de mister!

Thassos, insula plina de mister!

Thassos, insula plina de mister!
29 Mai 2014   •   15:03

Mai mult decat sigur ai auzit despre frumoasele plaje curate ale insulei Thassos, sau despre apele incantatoare, si ,,vrajite” de aici. Probabil ca ai citit si numeroasele carti si enciclopedii cu Grecia Antica si  misterele ce roiesc in jurul insulelor grecesti.

Mitul insulei Thassos

Una dintre povestile si miturile pastrate cu sfintenie in cartile mitologice despre Grecia Antica vorbeste despre faptul ca insusi Zeus a descoperit acest taram de poveste, pornind intr-una dintre aventurile sale amoroase. Dupa ce Zeus a rapit-o pe frumoasa Europa si s-au ascuns pe insula Creta, fratele si tatal acesteia au pornit in cautarea ei peste mari si tari. Din pacate fratele Europei, Thasos nu a reusit sa isi gaseasca sora nici macar atunci cand a ajuns pe taramurile hipnotizante ale Greciei. Indragostit de frumosul loc, de vegetatia luxurianta, de apa de culoarea smaraldului, de rocile si muntii inverziti, Thasos a decis sa se stabilizeze in acest loc, botezandu-l dupa numele sau, Thassos.

Etimologia numelui ,,Thassos”

Unele povesti vorbesc despre faptul ca insula isi trage numele de la cuvantul ,,Drosos" care inseamna ,,racoros”, datorita padurilor de pini pe care le detine, in timp ce altele spun ca numele provine de fapt de la ,,Aeria" care inseamna ,,briza racoroasa”.

Oricare ar fi adevarul despre aceasta insula, este musai sa vii aici. Vei fi si tu captivat si atras de frumusetile locului, de oamenii ospitalieri si inimosi, de cantecele si dansurile grecesti si mai ales de mancarurile traditionale delicioase.

Madalina Isar

Sejur Thassos Grecia 

Hotel Emerald 3*/Golden Beach-de la 79 Euro + 329 Lei/pers, transport cu autocarul, transferuri, 6 nopți cazare fara mic dejun, asistenta turistica, agentia Europa Travel (www.europatravel.ro), call center 021-9407

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close