Antena 3 CNN Timp liber Turism Trei moduri inedite prin care poți descoperi insula Thassos

Trei moduri inedite prin care poți descoperi insula Thassos

Trei moduri inedite prin care poți descoperi insula Thassos
18 Apr 2016   •   16:52
Supranumită pe bună dreptate Insula de Smarald, aspect datorat vegetației luxuriante, a pinilor dar și a apelor cristaline, Thassos este o insuliță pitorească pe care o poți explora în această vară în câteva moduri extrem de interesante.

Descoperă insula în trenul distracției

Nu este chiar un tren în adevăratul sens al cuvântului, ci o mașină puternică cu formă de locomotivă care trage câteva vagoane lungi fără geamuri cu o viteză destul de mare, dar suficient de bună,încât briza răcoroasă a mării să fie plăcută, iar distracția neîntreruptă. Sunt două astfel de trenuri ale distracției în Thassos și circulă pe trei trasee. Două trasee de zi în Skala Panagia- Skala Potamia și Panagia-Potamia, iar al treilea traseu pe timp de noapte în Limenas, capitala cosmopolită a insulei.

Mergi într-un jeep safari

Datorită crestelor și culmilor înalte cu care se laudă, insula Thassos este numai bună dacă îți place aventura. Pornește la o ”plimbare” of-road cu mașinile 4x4 pe trasee montane spectaculoase care îți vor arăta partea pitorească a insulei, pădurile de pini, plantațiile de măslini și citrici, bisericile medievale sau satele umile din creierii munților. O astfel de experiență poate dura chiar și o zi și poate ajunge la prețul de 100 de euro în funcție de traseu, tipul automobilului etc., dar majoritatea companiilor organizatoare includ în preț masa și transferul.

Echitație pe malul mării

Dacă îți place să călărești, în Skala Prinos găsești unul dintre cele mai mari centre de echitație care oferă și lecții pe lângă orele de călărie. Poți merge la o plimbare cu poneiul sau calul pe malul mării, ori de ce nu pe cărările montane în funcție de preferințe. Majoritatea turiștilor aleg trasee pe plajele retrase, dar la apus, când peisajele sunt foarte romantice.

 

De Mădălina Isar

Sejur Thassos

Hotel Trypiti Bungalows 3*- de la 176 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close