Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanta inedita in Insula Kos!

Vacanta inedita in Insula Kos!

Vacanta inedita in Insula Kos!
21 Mai 2014   •   14:25

Odata cu venirea primaverii curg oferte si cerinte pentru excursiile in care pasionatii de calatorii doresc sa se rasfete in vacanta de vara, in mult iubita tara, Grecia. Si cum ofertele sunt multe la numar, iar atractiile turistice din locurile mult visate sunt si mai multe, am pregatit o lista cu cele mai potrivite locuri pe care le poti vizita in Insula Kos din Grecia.

Locuri incarcate cu mister

Construita undeva prin secolul al XIV-lea si finisat in secolul XVI, situata in Portul Kos, de o frumusete acaparanta, se gaseste falnica fortareata numita Castelul Cavalerilor, Neratzia.  Numele de ,,Neratzia” se traduce ,,portocala amara”, datorita numerosilor portocali amari care cresteau in imprejurimile castelului, acum mult timp.

Daca ai ales insula Kos pentru vacanta de vara, nu trebuie sa ratezi acest impresionant castel. Vei ramane captivat de Naratzia datorita faptului ca fortareata adaposteste o alta fortareata in interiorul sau, fiind un loc cu adevarat mistic. Zidurile interioare inca pastreaza amintirile vremurilor demult apuse, ridicate cu scopul de a apara locuitorii de atacurile sultanului Baiazid.

Fortareata este compusa din patru turnuri circulare in fiecare colt, cu ziduri intarite de bastioane din piatra dura dar si doua poduri. Unul face trecerea catre Kos, iar celalalt face legatura cu cele doua parti ale castelului despartite de un sant imens, care in trecut era plin cu apa. Fortareata a fost construita de Cavalerii Ospitalieri ai Ordinului Sfantului Ioan cu scop de aparare.

Centru istoric al orasului Kos

O vizita catre orasul Kos, mai exact catre centrul sau istoric este de neratat. Vei putea admira minunatele exponate si monumente istorice, dovezi ale unei istorii si culturi desavarsite din aceasta insula. Temple, sanctuare si multe alte dovezi asteapta pentru a fi observate si admirate de catre cei mai impatimiti calatori.

Madalina Isar

Sejur Kos Grecia 

Hotel Alexandra Beach 3*/Psalidi- de la 309 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, agentia Europa Travel (www.europatravel.ro  ), call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close