Antena 3 CNN Timp liber Turism Valea Prahovei, perfectă pentru drumeții

Valea Prahovei, perfectă pentru drumeții

Valea Prahovei, perfectă pentru drumeții
02 Aug 2016   •   16:48

 Una dintre cele mai bune destinațiile pentru drumeții din Europa, este fără îndoială Valea Prahovei, care se laudă cu peste 70 de trasee marcate care cuprind obiective naturale spectaculoase, binecuvântate cu peisaje pitorești unice. În funcție de preferințe și de cât de bine antrenat ești, vei putea opta pentru trasee mai dificile, mai lungi ori mai scurte.

Bușteni-Babele-Vârful Omu


Un traseu lung dar foarte interesant, marcat cu crucea albastră este cel către Vârful Omu prin Valea Jepilor. Poți lua telecabina până la Babele unde se găsesc formațiunile spectaculoase denumite și ”Altarele ciclopice din Caraiman” și celebrul Sfinx, simbolul orașului Bușteni, iar de acolo să-ți continui drumul prin Valea Jepilor, unde poți admira unele dintre cele mai frumoase panorame, văi abrupte și poteci nebătute.

Acest traseu este unul dificil și poate fi parcurs în aproximativ 5 ore, fiind recomandat turiștilor antrenați, și deschis în perioada sezonului estival. Dacă nu este pentru prima dată când faci drumeții poți să o iei prin Poiana Izvoarelor, cel mai dificil traseu de altfel, marcat cu bandă roșie, și care durează până la aproximativ 7 ore.

Un traseu mult mai ușor dar foarte frumos este cel din Bușteni către Cascada Urlătoarea, este recomandat chiar și celor mai puțin experimentați sau turiștilor care nu au mai făcut niciodată drumeții, fiind deschis pe toată perioada anului. Durează aproximativ o oră, este marcat cu punct albastru și perfect dacă vrei să te relaxezi într-un colț de natură idilic pe fundalul unei mici cascade cu ape cristal și rece ca gheața, și al munților înveliți în conifere și vegetație luxuriantă.

Trasee de parcurs cu mașina

Iubești muntele dar nu poți să mergi prea multe ore pe jos? Atunci poți să-l explorezi cu ... mașina. Poți urca până la cota 1400 din Sinaia cu mașina, iar până la 2000, cu telecabina, până la Stâna Regală. Peisajele sunt unele de poveste, iar aerul curat te îmbie la relaxare!

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul – Valea Prahovei. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close