Antena 3 CNN Timp liber Turism Vârful Pietrei, locul din România care îi atrage ca un magnet pe căutătorii de comori care i-au aflat legenda

Vârful Pietrei, locul din România care îi atrage ca un magnet pe căutătorii de comori care i-au aflat legenda

Vârful Pietrei, o zonă de o frumuseţe extraordinară, aflată între hotarele a două comune din Prahova, a atras ca un magnet căutătorii de comori şi tinerii pasionaţi de off-road.

de Cristi Georgescu    |    04 Oct 2023   •   08:41

Printre dealuri, pe poteci greu accesibile şi cu vegetaţie aparte, a fost construit un bordei unde s-ar fi ascuns soldaţii în cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Drumul din localitatea Tisa şi până în Vârful Pietrei are o lungime de mai bine de un km. Este teren accidentat, tocmai de aceea periplul este o adevărată provocare. În zonă se poate ajunge doar cu maşină de teren sau ATV-uri.

Citeşte şi: Charlie Ottley trage cel mai dur semnal de alarmă: "Nu distrugeţi România"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar nu este doar o zonă cu o privelişte incredibilă, ci şi un loc încărcat de legende. Se spune că aici ar fi îngropată o comoară. Aşa că un grup de căutători de metale au luat cu ei aparatura necesară.

Pasionat de potenţialul zonei s-a arătat şi actorul George Frîncu. Cu umorul binecunoscut s-a aventurat în zona Vârful Pietrei, convins că va găsi comoara despre care se vorbeşte pe uliţele satului.

"Este un mod de relaxare. Uităm de toate grijile şi toate zăpăcelile cotidiene. Vreau să spun că o zi stăm, adică în jur de 10 dimineaţa suntem aici şi ajungem acasă la 8-9 seara. Vreo 15 km pe zi", a spus actorul George Frîncu.

Citeşte şi: Investiții mult așteptate pentru români. Calitatea vieţii oamenilor creşte în aceste judeţe!

Bordeiul bine ascuns printre dealuri este o altă atracţie a zonei  Oamenii locului spun că acest bordei ascuns între dealuri a fost folosit de către soldaţi în cel de-Al Doilea Razboi Mondial pentru a se adăposti. Poate fi şi un bun observator, pentru că de aici se văd toate localităţile din împrejurimi.

Zona rămâne în continuare una cu potenţial pentru cei care vor să se bucure de alte peisaje decât cele binecunoscute din staţiunile montane.

×
Subiecte în articol: cautatori de comori legenda prahova
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close