Antena 3 CNN Timp liber Turism ”Veneţia Sudului”, destinația de bifat în această vară!

”Veneţia Sudului”, destinația de bifat în această vară!

”Veneţia Sudului”, destinația de bifat în această vară!
31 Mar 2016   •   16:01
De-a lungul timpului, Zakynthos a purtat cu mândrie mai multe supranume, printre care Floarea Levantului ori Veneția Sudului, reușind să surprindă călătorul prin varietatea peisajelor parcă desprinse din povești.

Plaja din topurile europene

Zakynthos atrage ca un magnet turiștii dornici să încerce experiența unei vacanțe senzaționale, atât de ofertantă pentru vizitatorii de toate vârstele. Insula se mândrește cu una dintre cele mai frumoase plaje de pe întreg teritoriul Greciei.

Este vorba despre Navagio, aflată în topul destinațiilor alese de turiștii care vor să se răsfețe sub razele soarelui, în jurul căreia au apărut atâtea speculaţii şi legende. Plaja poate fi admirată de pe crestele care o înconjoară și care o oferă o perspectivă fabuloasă asupra apei albastre și a nisipului alb.

Alt loc atractiv din Zakynthos este plaja Dafni, situată în partea estică a insulei, cu un aer rustic și înconjurată de măslini pitici și vegetație luxuriantă. În nordul insulei sunt Grotele Albastre, o formațiune geologică inedită, care pot fi vizitate cu ajutorul bărcilor din portul St. Nicholas.

Obiective istorice

Un loc ofertant din punct de vedere istoric este Muzeul Bizantin, deschis în 1960. Este amplasat în Piața Solomon și deține o impresionantă colecție de picturi cu tematică religioasă și icoane din perioada post-bizantină. Pentru curioșii care vor să redescopere formele din trecut ale citadelei, există aici o machetă a orașului, realizată în a doua jumătate a secolului XX.

Intens vizitate sunt și cele două mănăstiri Aghios Ioannes Prodromes și Theotokos. În primul lăcaș de cult se găsește o biserică ornamentată cu icoane pictate în secolele XVII și XVIII, dar și sculpturi în lemn, adevărate opere de artă. 

La începutul secoxului XX, a fost construit în Zakynthos, Turnul Ambeloravidis, o casă inspirată de stilurile baroc și gotic. A aparținut unei familii nobile elene, iar partea centrală este locuită și acum, după ce a fost renovată.

 

de Geanina Ichim

Sejur Zakynthos 

Hotel Majestic 3*+ - de la 199 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close