Antena 3 CNN Timp liber Turism Viață de noapte și shopping în stil tunisian

Viață de noapte și shopping în stil tunisian

Viață de noapte și shopping în stil tunisian
04 Apr 2014   •   12:13

 

Pentru cei pasionați de viața de noapte și shopping le recomandăm să viziteze Tunisia. Aleile întortocheate din medine sunt împânzite de cluburi, pub-uri, cafenele și baruri, iar comercianții își scot la iveală numeroasele mărfuri și pe cele mai înguste străduțe.

 

Nopți incendiare în stil tunisian

În fiecare oraș tunisian ceva mai mare vei găsi străduțele cu cluburi sau baruri, în care se organizează unele dintre cele mai spectaculoase petreceri. Imediat ce soarele a apus, muzica răsună și voia bună se pornește. Chiar și-n orașele mai mici, străduțele din centrele orașelor sunt dotate cu câteva terase, unde localnicii, dar și turiștii se strâng să joace șah, să bea ceai de mentă și să fumeze o shisha (narghilea). Medinele din Tunis sau Sousse găzduiesc câteva localuri tradiționale în care nu se servește alcool. Acolo, viața de noapte nu este la fel de pronunțată precum în cluburile de fițe din marile stațiuni ale Tunisiei, dar atmosfera de acolo este specială. Cu siguranță te vei simți foarte bine gustând din preparatele tunisiene, cum ar fi mâncarea de vară- Chakchouka, sau din plăcinta cu ton și fructe de mare-Brik.

 

Shopping pe străzile tunisiene

Dacă îți place să faci cumpărături dar în același timp vrei să admiri frumusețea orașelor tunisiene, îți recomandăm să pășești pe străzile mari din capitala Tunis. Comercianții te așteaptă cu haine și produse tradiționale, decorațiuni pentru casă, bijuterii și suveniruri. Toate prețurile se negociază. Magazinele cu suveniruri abundă în toate locurile din Tunisia, chiar și pe plajele din stațiuni. Spre exemplu, Sidi Bou Said este recunoscut pentru frumoasele colivii pentru păsări, din lemn frumos decorat, în Nabel vei găsi obiecte de artă din ceramică, iar în Kairouan - foarte multe covoare și carpete colorate cu motive geometrice și florale.

 

Madalina Isar

 

 

Early Booking Tunisia 

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close