Antena 3 CNN Timp liber Turism Viziteaza Arcul de Triumf, mandria orasului Makthar din Tunisia

Viziteaza Arcul de Triumf, mandria orasului Makthar din Tunisia

Viziteaza Arcul de Triumf, mandria orasului Makthar din Tunisia
26 Aug 2014   •   14:34
In nordul Tunisiei, pe un deal inverzit, la 1000 m deasupra nivelului marii, se gaseste orasul Makthar, cunoscut pentru cateva dintre cele mai bine conservate ruine romane din statul nord-african, alaturi de cele din Dougga si Bulla Regia.

Alege acest oras pitoresc pentru o experienta inedita in Tunisia si exploreaza frumoasele bolte si alte ramasite ale romanilor.

Oras imbibat de istorie


Asezare cu o istorie tumultuoasa, Makthar a servit de-a lungul veacurilor ca post militar, iar in secolul al X-lea a suferit daune serioase, cand a fost atacat de tribul banul Hillal, insa si-a revenit pe parcurs.

Marturii ale istoriei orasului se gasesc in cadrul Muzeului din Makthar, unde poti admira o colectie impresionanta de artefacte din perioadele numidienilor, punicilor si romanilor. Merita mentionate aici si pietrele funerare deosebite si complexele mozaicuri romane.

Atractii turistice in Makthar


Principalul punct de atractie din orasul tunisian este spectaculosul arc de triumf ridicat pentru a intampina vizitatorii care urcau pe dealurile din apropiere. O alta cupola la fel de uimitoare este Arcul Traian, care dateaza inca din anul 116 i.Hr., in jurul caruia exista si un forum.

Amfiteatrul din oras, in mare parte, se afla in ruine, insa au fost intreprinse aici lucrari de restaurare, care l-au facut sa arate mai bine.

Baile de Est sunt considerate a fi printre cele mai bune din tara, mai ales ca pilonii puternici si zidurile inalte sunt inca intacte, la fel cum sunt si mozaicurile geometrice din interior.

Drumul dintre forum si amfiteatru este imprejmuit de ziduri construite de romani, care astazi se afla in stare excelenta. Un alt sit deosebit pe care nu trebuie sa-l ratezi este Schola Juvenum, un loc de adunare sociala, construit in anul 88 I.Hr., format din coloane, un patrulater si o cladire cu geamuri.  

Geanina Ichim

Sejur Tunisia

Hotel SOVIVA RESORT   4*- de la 469 euro/persoana, 7 nopti de cazare all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.kartagotours.ro , telefon +40 264 504 080

 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close