Antena 3 CNN Timp liber Turism Vizitează cele mai importante fortărețe din Corfu

Vizitează cele mai importante fortărețe din Corfu

Vizitează cele mai importante fortărețe din Corfu
30 Mar 2016   •   17:38
 
Venețienii și-au pus cel mai mult amprenta pe Corfu, iar locuitorii au păstrat într-o stare foarte bună numeroasele vestigii ridicate în timpurile în care insula a fost dominată de acest popor. Dacă te gândești să mergi în aceată vară pe Insula de Smarald, iată ce construcții fortificate nu ar trebui să ratezi din itinerariul tău.


Cele două fortărețe din Kerkyra

Capitala Kerkyra poartă încă cu mândrie aspectul pe care i l-au dat venețienii. Casele din piatră, cu fațade zugrăvite în culori pastel au acoperișuri din țiglă, iar străduțele pietruite au aspect de labirint. Orașul este vegheat în tihnă de cele două fortărețe: Old Fortress și Neo Frourio.

Dominând orașul și poziționată pe o colină, la o altitudine de circa 60 de metri deasupra mării, Vechea Fortăreață este simbolul insulei Corfu. Zidurile groase de apărare, colorate într-un galben-ocru specific stilului italian, s-au păstrat într-o stare extrem de bună, în ciuda timpurilor moderne. În incinta fortăreței vei găsi mai multe încăperi printre care o biserică, un turn cu ceas, terase, tuneluri, camere cu rol administrativ etc. Între cetate și faleză există un mic port de ambarcațiuni mici care poate fi admirat de pe mărețul pod al fortăreței.

Dacă o iei pe vechile străduțe ale centrului istoric, mai spre nord, vei zări fortăreața ridicată de venețieni undeva prin secolul al XVI lea, fiind împrejmuită de canale și aflată pe o colină. Noua Fortăreață este plină de pasaje întunecate, de camere obscure și tuneluri cu scop de apărare. Dacă urci până în vârful ei, vei avea parte de o priveliște ireală asupra orașului Kerkyra.

Castelul Îngerilor

În apropiere de Paleokastritsa se află o a treia fortăreață importantă a insulei Corfu. Angelokastro sau Castelul Îngerilor, a fost ridicat de către bizantini undeva prin secolul al XIII lea și se află pe un deal la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului mării. Se poate ajunge destul de greu la fortăreață, însă efortul depus pentru a ajunge aici, merită cu sigurantă.

 

de Mădălina Isar

Sejur Corfubr /> Hotel Belvedere 3*- de la 266 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close