Antena 3 CNN Timp liber Turism Vocea femeilor nu se aude acolo!

Vocea femeilor nu se aude acolo!

Vocea femeilor nu se aude acolo!
20 Mar 2014   •   00:15

 

Pe o insulă puțin mai mare decât capitala Romaniei există temple surprinzătoare și construcții antice ciudate...

 

 

Hypogeum Hal Saflieni datează de aproximativ 3500 de ani Î. Hr. Construită în întregime din piatră brută și calcar, și așezată strategic sub pământ, structura nu era templu, cum s-a crezut inițial, ci cameră mortuară. Au fost găsite acolo scheletele și oasele de la aproximativ 7000 de oameni, care au fost sacrificați de vechii locuitori în numele religiei, cu scopul de a îmbuna Zeii. Complexul Hypogeum este format din mai multe peșteri, dar are și numeroase încăperi cu pereți sculptați, structurate pe trei niveluri. Construcția măsoară aproximativ 5.400 de metri pătrați. Ea a fost descoperită accidental în anul 1902, în orășelul Casal Paula, de niște muncitori care săpau pentru a construi o casă, exact pe culmea care adăpostea fabuloasa grotă.

 

 

Dacă vrei să vizitezi această grotă, e bine să faci rezervare din timp, deoarece Heritage Malta (instituția guvernamentală care are grijă de siturile arheologice) permite doar unui număr de 60 de persoane pe zi să intre. Nu rata misterioasa Cameră a Oracolului, vestită pentru faptul că vocile femeilor nu se aud. În contrapartidă, vocile bărbaților formează ecouri foarte sonore, ceea ce o face deosebit de ciudată pentru cei care ii calcă pragul.

 

Early Booking Malta

 

hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

de Madalina Isar


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close