Antena 3 CNN Timp liber Turism Zanzibar, o destinație de poveste

Zanzibar, o destinație de poveste

Zanzibar, o destinație de poveste
08 Oct 2015   •   17:28
Poate că cel mai bun sfat pe care îl poți primi de la cineva este să mergi în luna de miere în Zanzibar, sau oricând  ai posibilitate. De cum ai pășit pe aeroport vei vedea o lume a contrastelor, care te va încânta și înfiora într-o clipită.


Safari Blue, de neratat!

Plaje cât vezi cu ochii și o mare de un albastru precum cerul... Cam așa ai putea descrie paradisul, pe care îl găsești destul de departe de casă, dar pe care oricine și-ar dori să-l vadă măcar o dată în viață. Degeaba ajungi în Zanzibar dacă nu te încumeți la un Blue Safari. Doar așa poți să experimentezi chintesența locului, și să te bucuri de momentele idilice. Se spune că sultanul Omanului, când a ajuns aici a crezut că ”a murit și a ajuns în paradis”, din fericire nu murise, însă paradisul l-a descoperit cu siguranță.

Zanzibar este locul acela care te fascinează pe viață! Oriunde te afli prinzi cu privirea imense păduri de mangrove, plaje cu nisip ca puful de păpădie, cer care se pierde în Oceanul Indian, în aceleași nuanțe de albastru, și dhow-urile atât de colorate (bărcile tradiționale). Vei găsi aici lagune idilice, mici insulițe verzi, localnici simpatici și boemi, însă Zanzibar păstrează o mulțime de bijuterii, mai ales dacă îți plac aventurile...

Paradisul scuba-diving

Temperatura constantă a apei, de aproximativ 27 de grade și vizibilitatea foarte bună face ca destinația să fie vizată în primul rând de pasionații de scuba diving și snorkeling. Peninsula Fumba sau Matemwe sunt cele mai indicate locuri unde poți practica sportul dorit.

Chiar dacă este o destinație unde poți să lenevești în voie la soare, Zanzibar trebuie neapărat explorat, pentru că o mulțime de aventuri te vor aștepta! Vizitează orașul de piatră- Stone Town, o arie protejată de UNESCO, unde vei vedea peste 500 de porți sculptate în lemn, moschei și un labirint de alei înguste care te conduc către mare și către bazarul de mirodenii. Pornește în drumeții prin pădurile dese, și gustă preparatele locale atât de delicioase.

 

de Mădălina Isar

Sejur Zanzibar 

Hotel 5*- de la 2435 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

 

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close