Antena 3 CNN Be EU Judeţul din România care primeşte 17 milioane de euro de la Comisia Europeană

Judeţul din România care primeşte 17 milioane de euro de la Comisia Europeană

Un judeţ din România va beneficia de o investiţie în infrastructură de 17 milioane de euro, de la Comisia Europeană.

Judeţul din România care primeşte 17 milioane de euro de la Comisia Europeană
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Dima    |    24 Mai 2024   •   02:00

Comisia Europeană a aprobato investiție de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj, România.

Potrivit unui comunicat al CE, proiectul prevede extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă și cu 79 km de sisteme de distribuție. În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă și a 95 km de rețea de distribuție.

Reabilitarea va reduce pierderile de apă și 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare cu apă. Dintre aceștia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la rețeaua de alimentare cu apă.

„Epurarea eficace a apelor uzate și sporirea conexiunilor la rețea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum și pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populației din județul Gorj o alimentare cu apă sigură și fiabilă care respectă legislația UE”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Gorj Comisia Europeana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close