Antena 3 CNN Travel Bulgaria şi turismul de camping. Ghid practic cu cele mai impresionante șapte trasee turistice

Bulgaria şi turismul de camping. Ghid practic cu cele mai impresionante șapte trasee turistice

Bulgaria este o destinaţie de camping uimitoare. Cultura bogată, istoria interesantă și natura atrag în fiecare an foarte mulţi turişti pasionați de camping.

Bulgaria şi turismul de camping. Ghid practic cu cele mai impresionante șapte trasee turistice
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   12:20

Bulgaria a devenit o destinație populară pentru cei care sunt interesați de nou și unic. În Bulgaria, veți descoperi multe locuri frumoase și maiestuoase indiferent dacă călătoriți cu autorulota, rulota sau cu corul.

Acest ghid de camping vă ajută să vă planificați călătoria prin cele mai frumoasele meleaguri bulgare. Ghidul împarte țara în șapte regiuni cu șapte rute de campare. Fiecare traseu evidențiază locurile de campare și atracțiile de văzut de-a lungul traseului.

Fiecare traseu are propria temă care evidențiază diversitatea geografică, istorică, naturală și culturală a regiunii, astfel încât să simți adevăratul spirit bulgar în timpul vacanței

Nord-Vestul Bulgariei

Ruta de nord-vest acoperă zona de la Vidin (Podul Dunării către România) până la capitala Sofia. Traseul trece prin orașul Belogradchik, faimos în lume pentru formele stâncoase bizare, și continuă către frumosul Cheile Iskar, care străbate Munții Balcani și ascunde multe peșteri, formațiuni de stâncă, cascade, trasee ecologice și mănăstiri.

Dunărea

Valea Dunării dintre orașele Vidin și Ruse este încă un traseu turistic nedescoperit. Pe lângă priveliștile frumoase ale celui de-al doilea râu ca mărime din Europa, puteți vizita multe repere din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre: orașe antice, cetăți, parcuri naturale, biserici, peșteri etc. Nu uitați să încercați peștele proaspăt de Dunăre, specialitatea locală.

Nord-Centrul Bulgariei

Regiunea dintre orașele Ruse, Veliko Tarnovo și Gabrovo are o mulțime de repere culturale și istorice din cele mai vechi timpuri până la cea mai recentă istorie. Rezervații arhitecturale, orașe romane antice și cetăți medievale, mănăstiri, parcuri naturale, peșteri, cascade etc. Fiecare oprire de-a lungul traseului promite o experiență uluitoare.

Zona Balcanilor de Sud

Acesta este traseul istoriei și al aromelor. Munții, văile, pădurile și izvoarele termale au fost ținuturile regilor și revoluționarilor traci. Clima este perfectă pentru aromele de trandafiri și vinuri. Aceasta este o vale vastă între munții Stara Planina și munții Sredna Gora. În călătoria dumneavoastră, gustați mâncarea și băutura cu arome de trandafir și lavandă.

Rhodopes

Muntele Orfeu captivează prin istoria sa bogată, muzica captivantă, mâncarea delicioasă, ape minerale, diversitatea culturală, pădurile nesfârșite. De asemenea, capitala culturală a Bulgariei – vechiul Plovdiv este orașul cu multe chipuri care nu te vor lăsa să te plictisești.

Sud-vestul Bulgariei

Sud-vestul Bulgariei, care se întinde de-a lungul râului Struma și a autostrăzii către Grecia, este bogat în repere istorice și naturale, izvoare cu apă minerală, crame și taverne tradiționale. Iată cei mai înalți munți ai Bulgariei cu vederi panoramice incredibile. Nu ratați vinurile delicioase din strugurii tradiționali Melnik.

Coasta Mării Negre

Traseul feeric vă va duce spre nord unde veți găsi plaje infinit de lungi, păduri întinse, țărmuri stâncoase cu peșteri, mănăstiri de stâncă, iar spre sud – golfuri cu nisipuri aurii, orașe străvechi, sanctuare de vindecare și misticul Parc Natural Strandzha.

Pentru mai multe informaţii accesaţi link-ul: https://bulgariatravel.org/tourism-types/camping-tourism/ 

×
Subiecte în articol: Bulgaria
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close