Antena 3 CNN Travel Cannes, perla Rivierei Franceze care s-a ridicat pe un vechi sat pescaresc

Cannes, perla Rivierei Franceze care s-a ridicat pe un vechi sat pescaresc

Gazda celebrului Festival Internațional de Film, dar și stațiune turistică de top, la Marea Mediterană, Cannes este un oraș fascinant, dezvoltat dintr-un simplu sat de pescari.

Cannes, perla Rivierei Franceze care s-a ridicat pe un vechi sat pescaresc
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    09 Iun 2023   •   15:30

Cannes a fost un mic oraș de provincie, până în secolul al XIX-lea. Totul s-a schimbat în 1834, când fostul cancelar englez Henry Peter Broome a fost forțat să rămână aici pentru o vreme.

I-a plăcut atât de mult atmosfera din acestastă localitate de pe Coasta de Azur, încât a decis să-și construiască o casă aici. Mai târziu, mulți aristocrați englezi și europeni i-au urmat exemplul și în scurt timp Cannes a devenit cea mai la modă stațiune pentru nobilii europeni, rămânând pentru mult timp locul ideal de relaxare al aristocrației din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX. Faima i-a fost accentuată după organizarea Festivalului Internațional de Film.

În antichitate, aici era un sat de pescari numit Egitna și un mic port. Localitatea ar fi fost fondată de romani, în anul 42 î.Hr., dar unii istorici susțin că la origini au fost ligurii, care au pus bazele așezării în secolul al II-lea î.Hr. În secolul I, Cannes a devenit scena unor bătălii aprige între pretendenții la rolul de împărat al Imperiului Roman, iar în secolul al IX-lea orașul a fost cucerit de sarazini, sub conducerea cărora a rămas localitatea până la sfârșitul secolului al X-lea. Mai târziu, orașul a devenit parte a Bisericii, a cărei putere s-a pierdut abia în secolul al XVI-lea.

Monumentele istorice impunătoare, hotelurile de lux, străduțele elegante, cafenelele cochete și yachturile din portul de la Cannes nu par a avea nimic în comun cu micuța localitate care era pe aceste locuri înainte de dezvoltarea actualului oraș al Rivierei Franceze. Astăzi, Cannes este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din întreaga lume. În mare măsură, faima i se datorează celebrului Festival Internațional de Film. Anul acesta, Festivalul de la Cannes a ajuns la ediția cu numărul 76 și s-a desfășurat în perioada 16-27 mai.

În perioada evenimentului este aproape imposibil de găsit cazare, chiar și în localitățile din apropiere de Cannes. De aceea este recomandat ca rezervările să se facă din timp, chiar și cu un an înainte, pentru a se garanta o cazare bună, la prețuri avantajoase, dar și zboruri și transferuri asigurate. Cannes este, însă, o destinație de vacanță tot timpul anului. Cel mai bun anotimp pentru a vizita orașul este vara, când se poate face plajă, se poate merge în croaziere de o zi sau în excursii opționale, în orașele la fel de celebre din vecinătate.

Plajele de la Cannes sunt frumos amenajate și apa de culoare turcoaz a Mării Mediterane e perfectă pentru relaxare. Clima caldă, mediteraneană, e perfectă pentru vacanță tot timpul anului, iar plajă se poate face din mai până în septembrie. Dealurile de aici sunt acoperite cu vegetație veșnic verde. Cele mai bune hoteluri, dar și restaurante, cafenele și magazine ale celor mai mari branduri din lume sunt în zona „zero” a orașului, pe celebra faleză La Croissete. Iar portul cu impresionante iahturi de lux completează imaginea perfecțiunii undei destinații de lux. Cannes este considerat cel mai elegant și cel mai popular oraș al Rivieei Franceze, fiind situat la doar 60 de kilometri distanță de granița cu Italia, 55 de kilometri de Monaco și 35 de kilometri de Nisa.

Pentru turiștii români, agențiile au foarte multe oferte, de la excursii de o zi sau croaziere cu vizitarea orașului, până la sejururi de lux sau circuite care includ mai multe obiective importante ale Rivierei Franceze. Cele mai ieftine vacanțe pornesc de la circa 260 de euro de persoană, având cazare în cameră dublă, la hoteluri de 3 stele. Cele mai avantajoase oferte sunt pentru circuitele turistice pe Coasta de Azur, cu o excursie opțională pentru vizitarea orașului Cannes.

×
Designerul Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer
x close