Antena 3 CNN Travel Carnavalul de la Veneția, în plină desfășurare

Carnavalul de la Veneția, în plină desfășurare

În această perioadă este în plină desfășurare Carnavalul de la Veneția. Punctul central al evenimentelor este Piața San Marco, dar orașul este plin de personaje, pe toate străduțele și canalele navigabile.

Carnavalul de la Veneția, în plină desfășurare
de Diana Scarlat    |    14 Feb 2023   •   10:32
Este o-ncântare o vizită la Veneția, în timpul carnavalului, chiar și pentru o zi. În această perioadă e aproape imposibil de găsit cazare în Veneția, dar sunt multe alte posibilități de a ajunge într-o astfel de vizită, printr-un circuit turistic european.
 
"Noi organizăm circuite care includ o zi la Carnavalul de la Veneția, cu vizitarea mai multor orașe europene importante, iar cazarea se face în afara orașului. Avantajul acestor circuite este că se pot face multe vizite la obiectivele turistice și multe activităti, excursii opționale și plimbări cu vaporașul, pe care agenția le obține la prețuri mult mai mici decât dacă s-ar cumpăra individual", explică un reprezentant al agenției Hello Holiday, care ofetă circuite cu autocarul ce includ Veneția, dar și excursii cu avionul spre Italia. Un circuit european cu o zi la Veneția, în timpul carnavalului costă mai puțin de 400 de euro, cazarea fiind la hoteluri de trei stele.
 
Alegerea se poate face în funcție de preferințe și de bugetul disponibil. Cei care vor să cumpere măști și suveniruri trebuie să știe că pe străduțele situate mai departe de Piața San Marco prețurile scad, iar o mască poate fi cumpărată și cu 4 sau 5 euro, în timp ce măștile de lux costă și peste 1.000 de euro. Prețul pentru închirierea unei gondole pornește de la 80 de euro.
 
››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 
În fiecare an, Carnavalul include o serie de evenimente publice precum Zborul Îngerului, „Festa delle Marie”, parada pe apă „festa veneziana sull’acqua” din cartierul Cannaregio, „svolo del leone”. Foarte populare sunt balurile mascate de la Veneția.
Din programul oficial, următoarele evenimente sunt joi, 16 februarie - Joia grasă - Giovedì grasso; duminică, 19 februarie, zborul vulturului - volo dell’aquila în Piața San Marco, de la ora 12:00 și marți, 21 februarie, în Piața San Marco - zborul leului și finala celui mai frumos concurs de măști.
 
Excursiile de grup, care includ vizite în mai multe orașe, sunt preferabile pentru că oferă diversitate și posibilitatea de a vedea mai multe obiective turistice importante. "Am fost singură la Veneția, acum câțiva ani, dar după trei zile m-am plictisit, pentru că devenise totul repetitiv.
 
Este mult mai interesant un circuit cu un grup, iar o zi în timpul carnavalului e suficientă. În plus, de la reprezentantul agenției de turism am aflat și foarte multe detalii importante despre zonele în care se poate mânca bine, despre locurile din care se pot cumpăra suveniruri și despre locurile care trebuie neapărat vizitate", spune Florina, o turistă din România care a ales un circuit de șase zile, în patru țări europene, cu o zi la Carnavalul de la Veneția.

×
Subiecte în articol: carnaval venetia
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close