Antena 3 CNN Travel Kochi, "palmierul verde" sau "Regina Mării Arabiei"

Kochi, "palmierul verde" sau "Regina Mării Arabiei"

Kochi (sau Cochin) este unul dintre cele mai frumoase orașe-port de pe coasta Malabar a Indiei, ce face parte din districtul Ernakulam din statul Kerala.

Kochi, "palmierul verde" sau "Regina Mării Arabiei"
de Diana Scarlat    |    13 Feb 2024   •   13:00

Frumuseţea acestui loc și poziția lui strategică au atras foarte mulți comercianţi, încă din timpuri străvechi. Așa se explică amalgamul de populații și de influențe culturale rămase în această zonă cosmopolită: chinezi, europeni, evrei, arabi şi indieni au conviețuit aici în ultimele secole, mărturii fiind astăzi clădirile acestui oraş, cu stiluri arhitecturale preluate din culturile acestor popoare.

Orașul este capitala comercială a Keralei și abundă în monumente istorice care merită să fie vizitate, într-un circuit turistic: Palatul Mattancherry, construit inițial de portughezi, preluat și extins ulterior de olandezi, cunoscut și ca Dutch Palace - Palatul Olandez, unde „piesa de rezistență” este sala de încoronare, decorată cu picturi murale inspirate din Ramayana. Alt monument vizitat în special de turiștii europeni este Biserica Sf. Francisc - prima biserică cu influențe europene, numită inițial Sf. Anton, patronul Portugaliei, care adăposteşte piatra funerară din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama.

Printre obiectivele turistice importante se mai numără Fortăreaţa, Basilica Santa Cruz, cartierul evreiesc, Sinagoga construită în anul 1568 și zona veche portuară, unde vizitatorii admiră plasele pentru pescuit, un sistem ingenios de frânghii, greutăți și scripeți, introdus în sec. al XIV-lea. Dintr-un circuit cultural în această parte a Indiei nu trebuie să lipsească o reprezentație a dansatorilor tradiţionali Kathakali, emblematici pentru Kerala, care îmbină perfect dansul cu teatrul, în cultura indiană.

Cei care vor să viziteze această minunată zonă a Indiei, încărcată de istorie, au la dispoziție circuitele turistice pe care le oferă agențiile din România. O vizită a acestei zone este, de obicei, parte a unui circuit turistic mult mai complex, care durează circa două săptămâni. Prețurile variază în funcție de ofertă, însă cele mai eficiente sunt circuitele de lux, care includ vizitarea tuturor obicetivelor turistice importante, cu ghizi și însoțitori de grup, zboruri și transferuri incluse, croaziere și alte elemente unice, cazarea fiind la hoteluri foarte bune, de 4 și 5 stele.

Un astfel de program complex, într-un circuit cultural parcurs în condiții de lux, deși costă peste 3.500 de euro de persoană, este mult mai ieftin decât mai multe vacanțe pe perioade mai scurte și în condiții mai modeste, cu excursii opționale plătite separat, doar de către cei care le aleg. Agenția Dal Travel are o astfel de ofertă pentru grupuri de turiști, cu plecare începând din luna martie, pentru 16 zile, cu opriri în toate orașele importante ale Indiei de sud și în Sri Lanka.

×
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close