Antena 3 CNN Travel Legenda Afroditei, în locul nașterii zeiței, din Paphos

Legenda Afroditei, în locul nașterii zeiței, din Paphos

Se spune că în Cipru se află locul unde s-a născut Afrodita, zeița frumuseții pentru grecii antici. Locul este vizitat de milioane de turiști fascinați de această legendă, dar este și locul perfect pentru vacanță, la malul mării, până la sfârșitul toamnei.

Legenda Afroditei, în locul nașterii zeiței, din Paphos
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    31 Iul 2023   •   12:30

Petra Tou Romiou (Piatra lui Romeo) este identificată ca locul nașterii zeiței Afrodita, pe plaja din Paphos, în zona grecească a insulei Cipru. Este unul dintre cele mai vizitate și fotografiate locuri din lume, fiind spectaculos și prin amplasarea pe malul mării a două stânci ieșite din apă.

Legenda spune că zeița Afrodita s-a născut chiar aici, din spuma mării. Chiar dacă această zonă de plajă este acoperită de pietriş, iar în mare nu este recomandat scăldatul în zona stâncoasă, legenda antică face din acest loc un obicectiv turistic important și spectaculos.

Dar sunt și plaje cu nisip în Paphos, foarte frumoase și cu zone foarte bune pentru scăldat în apa mării. Turiștilor care merg mai ales pentru plajă li se recomandă Coral Bay, cea mai populară zonă din apropierea stațiunii Paphos, cu nisip moale și servicii de bună calitate.

Aici este și una dintre cele mai renumite taverne de pe insulă. Alt mare avantaj este temperatura ridicată a apei mării, până în luna noiembrie, de cele mai multe ori, ca în tot Ciprul, de altfel.

Tot în apropiere de locul de naștere al Afroditei se află și Golful Lara, pe coasta de nord-vest a Ciprului, lângă Paphos, în Peninsula Akamas. Este rezervație naturală pe coasta Mării Mediterane, cu peisaje superbe.

Plaja este foarte bună și aici. Iar cei care vor și mai multă liniște, în mijlocul peisajelor pitorești, pot alege Agios Georgios, o plajă mică dintr-o zonă rurală, satul având același nume. Zona este situată lângă orașul Pegeia, de la Capul Drepanon, fiind înconjurată de stânci înalte.

Toamna încă se poate merge la plajă și se poate înota în apa mării, temperaturile fiind ridicate. În luna octombrie, o vacanță de 8 zile în Paphos costă în jur de 300 de euro de persoană, cu zboruri incluse și cazarea la un hotel de 3 stele, în cameră dublă.

Anul acesta s-au lansat și mai multe circuite turistice în Cipru, care inlcud Paphos și vizitarea plajei unde s-a născut Afrodita, conform legendei. Un circuit turistic foarte complex, în care se vizitează aproape tot Ciprul, fiind incluse și zile pentru plajă la malul mării, prețurile pornind de la 839 de euro de parsoană. Zborurile charter și transferurile sunt încluse în pachetul turistic, iar cazarea este în camere duble, la hoteluri de 4 stele.

×
Subiecte în articol: Afrodita
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close