Antena 3 CNN Travel Noi tendințe: Revelion în circuit turistic

Noi tendințe: Revelion în circuit turistic

Cele mai bune oferte „early booking” pentru Revelion se pot cumpăra în această perioadă. Noua tendință este de a petrece mai multe de 3 zile și 3 nopți, în circuite turistice complexe.

Noi tendințe: Revelion în circuit turistic
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    31 Iul 2023   •   16:31

Pachetele turistice pe care le oferă agențiile, în această perioadă, pentru petrecerile de Revelion, nu se mai reduc doar la trei sau patru nopți de cazare, cu masă festivă și spectacole incluse, la hoteluri de lux. S-a trecut la un nou concept de circuit turistic, mult mai avantajos, mai ales pentru cei care au timp să petreacă o săptămână vizitând locuri exotice sau capitale europene importante.

Cu mai puțin de 1.000 de euro poate fi cumpărat un astfel de pachet turistic pe Coasta de Azur. De exemplu, pentru circuitul oferit de agenția Hello Holidays, care durează 8 zile, încluzând noaptea de Revelion la un hotel de 4 stele, la Nisa, prețul pornește de la 969 de euro de persoană, cazarea fiind în cameră dublă. Se vizitează Riviera Franceză, un prim tur fiind în Antibes, un oraș mic, în care frapează discrepanța dintre vechile tradițiile pescărești, păstrate până astăzi, cu luxul spațiilor dedicate turiștilor. În Orașul Vechi este spectaculos Portul Vauban, cel mai mare port dedicat ambarcațiunilor de lux din Europa.

În cadrul circuitului se vizitează și celebrul Cannes, vestit pentru Festivalul Internațional de Film, dar și pentru același lux specific întregii Riviere. Turiștii pot vizita aici Palatul Festivalurilor și al Congreselor, unde pot păși pe același covor roșu al vedetelor de la Festivalul de Film. Iar de la Cannes se merge spre Marsilia, capitala regiunii provensale, al doilea cel mai mare oraș din Franța și cel mai mare port la Marea Mediterană, fondat în anul 600 î.Hr., de greci. Vechiul Port și Basilica Notre Dame de la Garde sunt emblemele orașului. În Marsilia se organizează și degustări de vinuri, bine asortate cu brânzeturi și preparate culinare locale.

Circuitul continuă în zona rurală a Franței, în Provence, cu o primă oprire în satul Lourmarin, unde pot fi admirate casele tradiționale și un castel în stil renascentist. Se vizitează și Aix-en-Provence, „orașul celor o mie de fântâni”, fosta capitală a conților de Provence, casa lui Paul Cezanne, Catedrala Saint Sauveur, Place Richelme și alte obiective turistice importante. Apoi se merge spre Nisa, cu o oprire la Toulon, al doilea cel mai mare port naval al Franței, aflat la baza muntelui Faron. O altă oprire este la Saint-Tropez, una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Europa.

Ultima oprire din cadrul circuitului este la Nisa, unde va avea loc și petrecerea de Revelion 2024. Se pot face și excursii opționale, pe lângă cele incluse în circuit. Clima mediteraneană este foarte blândă, astfel încât un Revelion la Nisa poate fi ideal și pentru plimbări pe malul mării sau pe apă. Întreaga regiune este foarte bogată în stațiuni și obiective turistice celebre care pot fi vizitate în cele 8 zile ale unui astfel de circuit.

×
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close