Antena 3 CNN Travel Topul destinațiilor turistice de toamnă: circuite în destinații exotice

Topul destinațiilor turistice de toamnă: circuite în destinații exotice

Cererea pentru călătoriile în circuitele perioadei de toamnă înregistrează o creștere de 43% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar cele mai multe cereri sunt pentru Asia, America Latină și Africa.

Topul destinațiilor turistice de toamnă: circuite în destinații exotice
Sursa foto: Dal Travel
de Diana Scarlat    |    25 Sep 2023   •   12:43

În sezonul de toamnă, 50% dintre turiști aleg circuitele asiatice, 30% destinațiile exotice îndepărtate iar 20% destinațiile calde mai apropiate, precum Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Maroc, arată un studiu făcct de agenția de turism DAL Travel, care a stabilit și un top al destinațiilor preferate de români în această toamnă, pe primele locuri fiind Asia, America Letină și Africa. Românii călătoresc mult și în SUA, mai ales pe Coasta de Vest, și vizitează celebre parcuri tematice.

Ageția a vândut pentru această toamnă integral peste 65 de circuite turistice, iar locuri disponibile mai sunt doar pentru 15 circuite. Cele mai noi oferte pentru români sunt în destinații precum Coreea de Sud & Japonia sau „Periplu Culinar în Anatolia”, unde turiștii se vor putea delecta cu belșugul bucătăriei traditionale turcești. De asemenea, destinațiile cu peisaje tropicale și croaziere speciale, în SUA - Coasta de Vest, Croazieră în Arhipelagul Hawaian, Panama – Columbia – Curacao – Bonaire – Aruba sau Croazieră în Golful Persic.

Tarifele pentru oo astfel de vacanță exotică încep de la 1.300 de euro de persoană, cazarea fiind în cameră dublă. Pentru SUA – Coasta De Vest și Croazieră în Arhipelagul Hawaiian plecarea este pe 23 noiembrie, pentru Croazieră în Panama – Columbia – Curacao – Bonaire – Aruba, plecarea este pe 29 noiembrie, iar pentru Croazieră în Golful Persic, plecarea este pe 30 noiembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Dacă vara, mulți turiști se orientează către țările mediteraneene și aleg sejururile, toamna revine sezonul circuitelor cu însoțitor. Observ că se menține crescut interesul pentru circuitele care combină mai multe țări, unii turiști considerând că dacă tot se zboară „peste mări și țări", această variantă este cea mai atractivă. Dar nu lipsesc nici turiștii care doresc să descopere o destinație pe îndelete, pe care să o aprofundeze. Turiștii au devenit din ce în ce mai pretențioși, atunci când achiziționează un pachet turistic”, spune Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Tot în această perioadă se vând deja pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion, care încă au reduceri de preț, iar pentru vara anului viitor sunt disponibile ofertele agențiilor de turism în programele „early booking”, pentru care reducerile sunt de până la 50% față de vârful de sezon.

×
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close