Antena 3 CNN UNICEF Salvezi un copil, salvezi o lume! - campanie UNICEF, în parteneriat cu Antena 3

Salvezi un copil, salvezi o lume! - campanie UNICEF, în parteneriat cu Antena 3

Salvezi un copil, salvezi o lume! - campanie UNICEF, în parteneriat cu Antena 3
26 Apr 2018   •   11:32

UNICEF în România derulează în parteneriat cu Antena 3 campania de atragere de fonduri „Salvezi un copil, salvezi o lume!”, pentru continuarea unui program care oferă copiilor șanse la o viață mai bună.

Sunt copii din familii vulnerabile, unii cu probleme de sănătate tratabile, alții care au nevoie de îngrijire continuă. „Dacă nu îl mișc, îl doare tot corpul”, spune Ramona, mama lui Ciprian, care își îngrijește zi și noapte fiindcă băiatul nu se poate ridica din pat. „Ce mamă aș fi eu să îmi abandonez copilul?”, spune Lenuța, al cărui fiu, Codrin, s-a născut prematur, iar acum nu aude și nu vede cu un ochi. Bunicul lui Edi a călătorit 2000 de kilometri pentru a-l salva dintr-o situație abuzivă. O mamă de 19 ani a învățat să îi administreze fiului ei de doi ani, Vlăduț, cinci doze de insulină în fiecare zi.

Poveștile lui Ciprian, Edi, Vlăduț și Codrin au fost documentate și filmate în județul Bacău de jurnalistul Carmen Avram. În perioada 26 aprilie - 23 mai, canalul Antena 3 difuzează pro bono materialele video care ilustrează problemele cu care se confruntă acești copii, modul în care echipele de lucrători comunitari din cadrul programelor UNICEF contribuie la rezolvarea acestor probleme și modul în care orice persoană poate ajuta, cu o donație lunară.

În secțiunea de dedicată campaniei pe www.antena3.ro sunt publicate materiale editoriale și fotografii care ilustrează poveștile celor patru copii și modul în care orice persoană poate ajuta, printr-o donație lunară online.

Ciprian, Edi, Vlăduț și Codrin sunt doar patru dintre zecile de mii de copii susținuți prin proiectul pilot „Servicii Comunitare pentru Copii” , derulat de UNICEF în 45 de comunități din județul Bacău. Echipele de lucrători comunitari din cadrul proiectului asigură furnizarea unui pachet minim de servicii pentru toți copiii din comunitate. Proiectul urmărește și sprijinirea accesului și participarea tuturor copiilor și adolescenților la educație incluzivă de calitate.

Problemele copiilor vulnerabili sunt complexe şi, de cele mai multe ori, nu au soluţii rapide.

Este nevoie de eforturi susţinute şi angajament pe termen lung. Fondurile atrase prin campania „Salvezi un copil, salvezi o lume!” vor contribui la continuarea proiectului „Servicii comunitare pentru copii!”.

Ajută-i și tu pe Edi, Vlăduț, Ciprian, Codrin și alți copii ca ei. Donează acum:

  • trimite un SMS cu textul COPIL la numărul 8844 și donează 2 euro în fiecare lună;

  • donează online pe www.unicef.ro.

×
Subiecte în articol: UNICEF
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close