Antena 3 CNN Actualitate Alertă de securitate în SUA: Clădirea Capitoliului a fost închisă

Alertă de securitate în SUA: Clădirea Capitoliului a fost închisă

Capitoliul a intrat luni în lockdown. Incidentul are loc cu doar două zile înainte de cel mai important moment al acestei luni: inaugurarea noului președinte american, Joe Biden.

Alertă de securitate în SUA: Clădirea Capitoliului a fost închisă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Ian 2021   •   17:58

Reporterii de la fața locului spun că s-a dat o alertă de urgență a fost și repetiția pentru inaugurarea domnului Biden a fost suspendată, relatează BBC.

Securitatea este sporită, cu mii de membri ai Gărzii Naționale desfășurați în perimetrul Capitoliului.

Lângă clădirea Capitoliului s-a putut observa fum. Pompierii din Washington DC au declarat presei locale că au răspuns unui apel de incendiu în zonă, iar focul a fost deja lichidat.

Serviciile secrete americane au emis apoi un comunicat prin care anunțau că nu există niciun pericol pentru public:

"Siguranța Publică și forțele de ordine au răspuns la un mic incendiu din zona străzilor 1 și F SE, Washington, D.C., care a fost stins. Din dorința de a fi precauți, complexul Capitoliului SUA a fost închis temporar. Nu există nici o amenințare pentru public."

Toate cele 50 de state americane și Districtul Columbia (DC) sunt în alertă pentru posibile proteste violente, înaintea inaugurării Președintelui Biden miercuri.

FBI-ul a avertizat cu privire la posibile proteste armate ale susținătorilor pro-Trump din capitala Americii. Totul după ce, pe data de 6 Ianuarie, mai mulți protestatari violenți au asediat clădirea Capitoliului pentru a opri ședința Congresului SUA care îl valida pe Joe Biden ca Președinte.

Tensiune uriașă în SUA. Clădirea Capitoliului asediată de protestatari

Protestatarii pro-Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului, în prima săptămână a anului, iar forțele de ordine au fost nevoite să apere intrările cu armele din dotare.

Vicepreședintele Mike Pence a fost evacuat atunci din Capitoliu de Secret Service prin tunelurile secrete special create pentru situații de criză. Dar, unii congresmani erau încă în Capitoliu. Acestora li s-a recomandat să poarte mască de gaze. Poliția din interior a cerut ajutorul trupelor speciale.

 

×
Subiecte în articol: SUA Capitoliu amenintare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close