Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Turcia și Grecia: Cel puţin 6 morţi, dintre care 2 copii, şi peste 200 de răniţi în urma cutremurului din Marea Egee

Cutremur în Turcia și Grecia: Cel puţin 6 morţi, dintre care 2 copii, şi peste 200 de răniţi în urma cutremurului din Marea Egee

Bilanț sumbru al cutremurului de 6,7 grade care a zguduit vineri Grecia și Turcia: cel puțin 6 morți, dintre care 2 copii, și peste 200 răniți în Izmir, Turcia și insula Samos din Grecia. Încă se efectuează căutari printre dărâmături.

Cutremur în Turcia și Grecia: Cel puţin 6 morţi, dintre care 2 copii, şi peste 200 de răniţi în urma cutremurului din Marea Egee
Sursa foto: Reuters
de Mia Lungu    |    30 Oct 2020   •   17:51

Un cutremur de 6,7 grade a lovit Turcia și Grecia, vineri: 4 morți și peste 152 de răniți au confirmați în Izmir, Turcia și minim 8 răniți în insula Samos din Grecia. Mai multe clădiri s-au prăbușit în cele două regiuni, iar locuitorii și autoritățile încă se străduiesc să scoată oamenii dintre dărâmături.

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit mai multe clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Mai multe persoane au fost scoase de sub dărâmături, rănite.

2 copii au murit în Grecia în timpul seismului.

Doi copii, cu vârste de 15 și 17 ani au fost scoși morți dintre ruine, în orașul grecesc Vathi de pe insula Samos, conform primelor informații de la  Protecția Civilă. Aceștia ar fi fost zdrobiți de un zid care s-a prăbușit în timp ce traversau un drum îngust.

Veronica Todor, corespondent Antena 3 in zona, a declarat intr-o interventie video in direct pentru Editia Speciala:

"Conform informațiilor pe care le avem, copii traversau un drum îngust și au fost zdrobiți pur și simplu de un zi care s-a prăbușit. Tocmai terminaseră școală și mergeau spre casă."

Corespondent Antena3: "Unul dintre copii, își recăpătase cunoștință și se lupta să rămână în viață. Din păcate nu a reușit."

"Se face apel la populație să nu se apropie de mare din cauza că se așteaptă și la un tsunami. A avut loc și un mic tsunami. Apa este pe străzile din Samos.

Două clădiri au fost prăbușite, tocmai din acest moment a fost amânat și discursul mult așteptat al Premierului referitor la noile măsuri împotriva pandemiei, pentru că o echipa din partea Guvernului se îndreaptă spre Samos. 

Aeroportul din Samos a fost redeschis și o echipa guvernamentală va ajunge în Samos."

Seismul, a fost urmat și de un tsunami, în insula grecească Samos . 

Mii de oameni și-au părăsit disperați locuințele. Autoritățile au declarat că mai mulți oameni încă sunt prinși în acest moment sub dărâmături.

Căutările continuă în Izmir, Turcia, unde zeci de clădiri s-au prăbușit în urmă seismului. Președintele turc a declarat că a alocat resurse importante pentru ajutorarea celor afectați de cutremur.

Pe rețelele de socializare curg postările celor care își exprimă solidaritatea cu oamenii afectați de seism, sub hastag-ul #prayforIzmir

 

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia Grecia bilant
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close