Antena 3 CNN Actualitate Curtea Supremă respinge contestația făcută de Liviu Dragnea. A fost sesizată CCR

Curtea Supremă respinge contestația făcută de Liviu Dragnea. A fost sesizată CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni contestația făcută de Liviu Dragnea, fostul lider PSD, la decizia de executare a pedepsei. Decizia este definitivă.

Curtea Supremă respinge contestația făcută de Liviu Dragnea. A fost sesizată CCR
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    25 Mai 2020   •   17:10

Curtea Supremă a decis să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. (...) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință la ÎCCJ, într-o nouă încercare de eliberare. Audierea a decurs cu dificultăți, din cauza problemelor tehnice.

Fostul lider al PSD a susținut că e ținut ilegal în închisoare.

”Bineînțeles că Liviu Dragnea a avut ultimul cuvânt, însă legătura tehnică a fost foarte, foarte proastă. Dintr-o frază am înțeles doar câteva cuvinte. Privind acest aspect, chiar a fost o problemă.

Noi am depus o contestație la executare, prin care susținem că există un impediment la executare”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Curtea Supremă respinge contestația lui Dragnea

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close