Antena 3 CNN Actualitate Social Coronavirusul modifică examenul de licență

Coronavirusul modifică examenul de licență

Studenţii care termină anul acesta facultatea vor susţine un examen de licenţă atipic. Din cauza măsurilor de combatere a Coronavirusului, majoritatea studenţilor vor susţine examenul de licenţă on-line.

Coronavirusul modifică examenul de licență
26 Mai 2020   •   19:01

Fiecare facultate a decis propria modalitate de examinare. Prin urmare, unii studenţi vor susţine doar lucrarea de licenţă, alţii – doar examenul scris, iar a 3 a categorie, şi examinare, şi lucrare de licenţă.

Din cele 19 facultăţi ale Universităţii Bucureşti, la 16 dintre ele examenul de licenţă va consta doar în prezentarea on-line a lucrării de licenţă, în faţa unei comisii. Excepţie fac facultăţile de Drept, unde se va da doar un examen scris, şi facultăţile de Fizică şi Chimie, unde se vor susţine şi examenul scris, şi lucrarea de licenţă.

Consiliile facultăţilor au decis, în consultare şi cu studenţii, pentru că studenţii sunt o voce importantă în universitate.

Prezentarea on-line a lucrării de licenţă reprezintă o premieră.

„Studenţii susţin în faţa unui calculator, a unui laptop, în sistem on-line, susţin lucrarea de licenţă, îşi prezintă lucrarea de licenţă. Evident există un dialog între student şi profesorul coordonator, cu profesorii din fiecare comisie de evaluare în parte, cu excepţia celor 3 facultăţi”, spune Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Universității Bucureşti.

Cei care vor susţine examen scris vor fi aşezaţi în săli la distanţă de minimum 2 metri. Andrei Necşoiu, care va da examen scris la Fizică, spune că cei care vor sustine lucrarea de licenţă on-line sunt mai avantajaţi.

„Mi se pare un examen mai uşor, deoarece acea prezentare nu arată cu totul pregătirea acelui student, pentru că o prezentare durează în medie 10-15 minute în funcţie de facultate”, a declarat Andrei Necșoiu.

Reprezentanţii facultăţilor unde se va susţine doar prezentarea lucrării de licenţă spun că şi modul lor de exameninare e important.

„Noi punem foarte multă muncă în lucrarea pe care o redactăm, pe parcursul anului. Aşadar, va putea echivala cu toate cunoştinţele acumulate de studenţii noştri pe parcursul celor 3 ani”, susține Azaria Coman, preşedintele Asociaţiei Studenţilor de la Limbi Străine.

La Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj, studenţii tuturor celor 21 de facultăţi vor susţine examenul de licenţă on-line.

„Sunt două probe. O probă care va consta din testarea cunoştinţelor generale şi de specialitate. Acea probă va dura aproximativ 10 minute. Subiectul va fi ales într-o manieră aleatorie, randomizată. Vor urma încă 10 minute, în care studentul îşi va prezenta lucrarea de diplomă”, a declarat Daniel David, rectorul Univ Babeş-Bolyai.

Practic, examenul scris va fi unul oral. Subiectul ales la extragere va fi explicat oral de către student în faţa comisiei. Rectorul Daniel David spune că examenul va cuprinde şi materia din perioada cu COVID, deoarece la Universitatea Babeş-Bolyai s-au ţinut cursuri on-line. Examenul de licenţă se va ţine luna viitoare, iar la el se pot prezenta şi absolvenţii din anii anteriori.

×
Subiecte în articol: licenta coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close