Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, atac la Nelu Tătaru cu privire la coordonarea medicală centralizată: 'Poate că vrea să aducă chelneri, picolițe, coafeze la conducere'

Gabriela Firea, atac la Nelu Tătaru cu privire la coordonarea medicală centralizată: 'Poate că vrea să aducă chelneri, picolițe, coafeze la conducere'

Primarul Capitalei Gabriela Firea este numulțumită de decizia ministrului Sănătății Nelu Tătaru, care a anunțat că intenționează să coordoneze permanent toate spitalele din România, așa cum s-a întâmplat în perioada pandemiei, deși acestea se află în subordinea autorităților locale.

Gabriela Firea, atac la Nelu Tătaru cu privire la coordonarea medicală centralizată: 'Poate că vrea să aducă chelneri, picolițe, coafeze la conducere'
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
04 Iun 2020   •   18:03

Gabriela Firea spune că oricum actul medical este coordonat de ministerul Sănătății și că Nelu Tătaru încearcă să ne aducă pe o pistă falsă. ”Este un subiect fals pentru că actul medical este oricum coordonat de ministerul Sănătății și în acest moment. Ceea ce fac primăriile și consiliile județene sunt investițiile.”, a declarat Firea, în exclusivitate la Antena 3.

”Este o decizie incorectă față de pacienți, iar pe noi toți, fie că reprezentăm autoritatea publică locală sau pe cea centrală, trebuie să ne preocupe felul în care ne raportăm la cetățeni și anume pacienții să fie primiți în unități medicale moderne, foarte bine dotate, cu personal medical foarte bine plătit și instruit, cu condiții decente de lucru.”,consideră Firea.

Ea a dat exemplul Spitalului Clinic de Copii ”Victor Gomoiu”, realizat de Primăria Capitalei, despre care spune că arată la standarde europene, deși este unul de stat, cu servicii gratuite.

”În momentul în care dorești să preiei spitalele din România, care sunt acum în administrația autorităților locale, trebuie să investești. Până acum, din păcate, ministerul nu s-a implicat aproape deloc.”, a mai spus edilul. Ea a menționat că investitia autorităților publice locale, pe perioada pandemiei, s-a ridicat la aproape 900 de milioane de lei, din care contribuția ministerului Sănătății a fost ”de nici 200 de milioane”.

”Autoritățile locale au dus greul în perioada de pandemie, iar ministrul Sănătății ne jignește pe noi și pe pacienți.”, consideră Firea. ”Poate că domnul ministru vrea să aducă chelneri, picolițe, coafeze, așa cum am văzut că a făcut numiri la diferite instituții - oameni care nu au nicio pregătire și probabil păstrează aceste locuri pentru oameni care nu au calificarea să conducă un spital.”, a mai spus Primarul Capitalei.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, joi, că intenţionează preluarea coordonării medicale a spitalelor, aşa cum a fost pe durata stării de urgenţă, pentru a avea ”o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”.

Din punct de vedere financiar, potrivit ministrului, unităţile medicale ar urma să depină în continuare de autorităţile locale.

Tătaru explică faptul că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii.

Gabriela Firea, atac la Nelu Tătaru după ce a anunțat coordonare medicală centralizată: 'Poate că vrea să aducă chelneri, picolițe, coafeze la conducere'


 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close