Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a scris foaia de parcurs a alegerilor parlamentare: Orban, tot premier. Campania, virtuală. Abaterile, aspru sancţionate!

Iohannis a scris foaia de parcurs a alegerilor parlamentare: Orban, tot premier. Campania, virtuală. Abaterile, aspru sancţionate!

Ludovic Orban rămâne, în continuare, prima opţiune a lui Klaus Iohannis pentru şefia Guvernului, după scrutinul parlamentar care urmează să aibă loc pe 6 decembrie.

Iohannis a scris foaia de parcurs a alegerilor parlamentare: Orban, tot premier. Campania, virtuală. Abaterile, aspru sancţionate!
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2020   •   18:54

Preşedintele a confirmat această opţiune în 2 secunde, cât a durat răspunsul la întrebarea unui jurnalist prezent la conferinţa de presă desfăşurată miercuri seara la Palatul Cotroceni.

Iohannis a estimat că, în pofida pandemiei, procesul de vot nu presupune probleme majore, însă campania clasică, cu mitinguri şi discursuri în public, nu mai este posibilă:

"Avem marele avantaj că trăim în era digitală iar candidaţii îşi pot promova online proiectele. Sunt preferabile campaniile virtuale, în locul celor din uşă în uşă. E evident că nu mai poate fi vorba de adunări populare, mitinguri de susţinere şi solicit autorităţilor responsabile să fie mult mai vigilente, să nu permită sub nicio formă încălcarea regulilor sanitare. Orice abatere va trebui aspru şi rapid sancţionată. Sunt convins că, dacă respectăm cu stricteţe toate normele sanitare prevăzute, vom putea avea o viaţă democratică activă chiar şi în aceste condiţii generate de pandemie", a apreciat preşedintele.

Legat de situaţia din Bucureşti, Iohannis a spus că o eventuală propunere de carantinare a Capitalei trebuie să vină de la experți.

"Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului", a precizat el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close