Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O pacientă cu cancer îi cere ministrului Vlad Voiculescu să fie eutanasiată

O pacientă cu cancer îi cere ministrului Vlad Voiculescu să fie eutanasiată

Pacienții cronici îşi strigă disperarea în fața autorităţilor. De la debutul pandemiei nu mai e loc şi pentru ei în spitale. O femeie bolnavă de cancer îi transmite un mesaj zguduitor lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

O pacientă cu cancer îi cere ministrului Vlad Voiculescu să fie eutanasiată
de Claudia Popovici    |    06 Apr 2021   •   17:42

Aceasta a transmis o scrisoare către Vlad Voiculescu prin care cere să aprobe legea eutanasierii. În motivarea acestei cereri, femeia vorbește despre situaţia bolnavilor cronici care nu mai reușesc să îşi găsească un loc în spitale ca urmare a protocoalelor de pandemie şi care se chinuie astfel zi de zi.

"Să ne dea posibilitatea să ne continuăm tratamentele. Dacă un bolnav de cancer are nevoie de operaţie, nu neapărat să îi scoată o tumoră, şi tu îi spui că nu poate fi operat decât strict de afecțiunea oncologică, deja îi semnezi condamnarea la moarte", a spus femeia pentru Antena 3.

"Lasăţi-ne să plecăm decent şi civilizat"

"Mai bine să dea legea eutanasierii, că este foarte bună. Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm. Iau medicamente din străinătate pentru că nimeni nu îl aduce în ţară. Nu avem decât să mergem acasă, să așteptam cuminți cu lumânarea la capătul patului să murim. Sunt oameni care trec prin nişte dureri infernale. Nici morfina nu mai ajută. Lasă-l să plece decent şi civilizat", a conchis pacienta bolnavă de cancer.

„În fiecare lună stau cu inima cât un purice”

„Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza Covid.

Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza Covid-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital, spune femeia în mesajul postat pe Facebook.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close