Antena 3 CNN Actualitate Părintele Calistrat, despre educația sexuală în școli: ''Nu avem ce căuta cu asta de la 1-7 ani. De la 14 ani e războiul hormonilor”

Părintele Calistrat, despre educația sexuală în școli: ''Nu avem ce căuta cu asta de la 1-7 ani. De la 14 ani e războiul hormonilor”

Părintele Calistrat a vorbit despre cum s-ar putea desfășura educația sexuală în școli. Preotul susține că nu e o greșeală sau un abuz dacă se vor face ore speciale, unde medicii specialiști vorbesc separat cu fetele și băieții despre această problemă.

Părintele Calistrat, despre educația sexuală în școli: ''Nu avem ce căuta cu asta de la 1-7 ani. De la 14 ani e războiul hormonilor”
03 Iun 2020   •   22:01

”Vârsta la care trebuie să intre un copil în cunoștințele vieților personale, trebuie să fie într-adevăr vârsta de 14 ani. Atunci este vârstă și când un copil primește buletinul și este și vârsta pubertății, când războiul hormonilor intră în trupul lui și începe să își facă activitatea biologică.

Legat de problematica părinților, ca om care spovedesc tot felul de oameni, la orice fel de vârstă, să știți că cei mici, la vârsta de 12-13 ani iau cunoștință cu lumea pornografică.

Când avem de a face cu părinți responsabili sau cu niște părinți care și-l educă pe cel mic într-un mod civilizat și moral, etic, părinții pun accent pe două lucruri: 1. să fie educat prin învățătura pe care a dobândit-o în sânul familie, să pună accent pe școală și pe valorile intelectuale, iar după vârsta de 12-13 ani, nu cred că e o rușine ca părinții să vorbească despre aceste lucruri.

Noi ne luptăm de ceea ce numim hormonii. Avem atâtea cadre sanitare, spre exemplu endocrinologul și doctorul de boli venerice, care poate fi prezent în școli de la clasele de la a VIII-a la a XII-a, cu fetele separat, tot ce ține de etica feminină și separat cu băieții.

Atunci nu e o greșeală și nu cred că e abuz. Noi nu avem ce căuta cu educația sexuală de la 1-7 ani, unde copilul e inocent, rușine, sfiala, pudicitatea, iar mintea lor e ca un burete”, a spus Părintele Calistrat

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close