Antena 3 CNN Actualitate Preotul ortodox Grigore Melnic, mesaj pentru credincioşi: "Vaccinul contra COVID e o oportunitate, să ne vaccinăm și cu dragoste faţă de Dumnezeu"

Preotul ortodox Grigore Melnic, mesaj pentru credincioşi: "Vaccinul contra COVID e o oportunitate, să ne vaccinăm și cu dragoste faţă de Dumnezeu"

Vaccinul contra COVID este o oportunitate pentru a scăpa de această pandemie, spune preotul ortodox Grigore Melnic, în timp ce Francisc Doboş dă exemplul preoţilor catolici care s-au vaccinat deja în mare parte împotriva Sars CoV-2.

Preotul ortodox Grigore Melnic, mesaj pentru credincioşi: "Vaccinul contra COVID e o oportunitate, să ne vaccinăm și cu dragoste faţă de Dumnezeu"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    15 Ian 2021   •   12:50

Vaccinul este un tratament, astfel că despre el trebuie să ne informăm la medic - aşa spune părintele Melnic că le răspunde credincioşilor care îl întreabă ce părere are despre serul de imunizare contra COVID.

Grigore Melnic: Vaccinul este o oportunitate

"Vaccinul este un tratament şi pentru orice tratament trebuie să ne ducem să ne informăm la medici, la biologi, la cei care cunosc cel mai bine în acest domeniu.

Apoi, vaccinul este o oportunitate, este foarte important.

Colegii mei, la fel ca şi mine, transmit acest mesaj către credincioşi, că noi avem credinţa, nădejdea că acesta ne va scăpa de problemele care au fost.

Melnic, mesaj către credincioşi: Avem credinţa că vaccinul ne va scăpa de problemele care au fost

Pentru că au fost momente foarte grele, noi slujeam cu bisericile goale, ieşeam cu frică, credincioşii noştri veneau la biserică asemeni celor din catacombe, aprindeau o lumânare, spuneau o rugăciune scurtă şi plecau. 

Cu toţii ne dorim să plece această pandemie", a spus părintele ortodox Grigore Melnic, vineri, la Antena 3.

Aşadar, "să ne vaccinăm pentru sănătatea noastră, dar şi cu dragoste şi iubire faţă de Dumnezeu", a încheiat preotul Melnic.

A început a doua etapă a campaniei de vaccinare în România, şi printre cei care începând de astăzi se vor putea vaccina anti-COVID sunt şi cei care fac parte din personalul cultelor religioase. 

Preoţii, în etapa a doua a campaniei de vaccinare. Preot Grigore Melnic: Vaccinul este o oportunitate

Preotul Doboş: Hristos ne salveză prin credinţă, dar şi prin vaccin

Dumnezeu Hristos ne poate vindeca prin credinţă, dar tot El ne poate salva, "şi nu prin 112", ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, a transmis credincioşilor, vineri, preotul catolic Francisc Doboş.

"Eu vreau să le transmit credincioşilor că Hristos ne mântuieşte prin credinţă, dar tot Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, pentru a ieşi din această zonă a fricilor, conspiraţiei, pandemiei care ne dă mai multă frică de vaccin decât de virusul în sine", a spus, vineri, la Antena 3, părintele Doboş.

Deşi cu toţii ne dorim să scăpăm de pandemia de coronavirus, s-au format nişte tabere de vaccinişti şi contravaccinişti. Din această cauză, preoţii cer respect credincioşilor indiferent de dorinţa lor de a se vaccina sau nu. În plus, mai spun preoţii catolici, Dumnezeu ne poate ajuta prin descoperirile ştiinţei, adică inclusiv prin vaccin, spune părintele Francisc Doboş.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close