Antena 3 CNN Actualitate Preotul catolic Francisc Doboş: Hristos ne salveză prin credinţă, dar şi prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin

Preotul catolic Francisc Doboş: Hristos ne salveză prin credinţă, dar şi prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin

Dumnezeu Hristos ne poate vindeca prin credinţă, dar tot El ne poate salva, "şi nu prin 112", ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, a transmis credincioşilor, vineri, preotul catolic Francisc Doboş.

Preotul catolic Francisc Doboş: Hristos ne salveză prin credinţă, dar şi prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    15 Ian 2021   •   13:25

"Eu vreau să le transmit credincioşilor că Hristos ne mântuieşte prin credinţă, dar tot Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, pentru a ieşi din această zonă a fricilor, conspiraţiei, pandemiei care ne dă mai multă frică de vaccin decât de virusul în sine", a spus, vineri, la Antena 3, părintele Doboş.

Francisc Doboş: Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin printr-un vaccin

Deşi cu toţii ne dorim să scăpăm de pandemia de coronavirus, s-au format nişte tabere de vaccinişti şi contravaccinişti. 

Aceştia nu numai că nu se vaccinează, dar răspândesc terorii ale conspiraţiei, iar cei care se vaccinează ripostează puternic uneori.

Doboş: Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin printr-un vaccin

Din această cauză, preoţii cer respect credincioşilor indiferent de dorinţa lor de a se vaccina sau nu. În plus, mai spun preoţii catolici, Dumnezeu ne poate ajuta prin descoperirile ştiinţei, adică inclusiv prin vaccin, spune părintele Francisc Doboş.

Părintele Doboş: În biserica catolică, începând de la Papa Francis, Papa Benedict, mare parte s-au vaccinat

"Nu îi iau în derâdere pe cei care nu vor să se vaccineze, dar să-i respecte pe cei care vor vaccinul. În biserica catolică, începând de la Papa Francis, Papa Benedict, mare parte s-au vaccinat (...).

Biserica nu este împotriva ştiinţei şi orice contra poziţie de acest fel (vaccin/contra vaccin) nu vine de la Dumnezeu. Şi cine nu are duhul lui Dumnezeu ajunge să-l urăscă pe celălalt.

Solicităm respect şi iubire din partea ambelor părţi", a spus preotul catolic Francisc Doboş, vineri, la Antena 3.

Preotul Grigore Melnic: Vaccinul e o oportunitate, să ne vaccinăm cu dragoste de Dumnezeu

Vaccinul contra COVID este o oportunitate pentru a scăpa de această pandemie, dar şi un tratament, astfel că despre el trebuie să ne informăm la medic - aşa spune părintele Melnic că le răspunde credincioşilor care îl întreabă ce părere are despre serul de imunizare contra COVID.

"Colegii mei, la fel ca şi mine, transmit acest mesaj către credincioşi, că noi avem credinţa, nădejdea că acesta ne va scăpa de problemele care au fost (...).

Cu toţii ne dorim să plece această pandemie", a spus părintele ortodox Grigore Melnic, vineri, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Francisc Doboș vaccin COVID-19
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close