Antena 3 CNN Actualitate Social Sora uneia dintre victimele de la Victor Babeș: "Nu e posibil așa ceva! Dacă erau funcționale, nu murea"

Sora uneia dintre victimele de la Victor Babeș: "Nu e posibil așa ceva! Dacă erau funcționale, nu murea"

Sora uneia dintre victimele decedate în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș a făcut mărturii copleșitoare pentru Antena 3. Femeia se plânge că nu a existat comunicare între familie și spital, dar este și revoltată pe autorități.

Sora uneia dintre victimele de la Victor Babeș: "Nu e posibil așa ceva! Dacă erau funcționale, nu murea"
Sursa foto: Hepta / captură TV
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2021   •   12:40

Femeia a povestit că sora ei avea 66 de ani și este sigură că dacă nu ar fi existat tragedia de luni seara, s-ar fi vindecat și ar fi trăit.

"Mi-au spus că e bine, se duce singură la toaletă, mănâncă. Apoi mi-au zis că îi pun o mască pentru că nu avea aer. Apoi mi-au zis că o duc în TIR-ul ala și a stat în TIR-ul ala până a murit. Pentru ce stau acolo autoritățile astea? Pentru ce?! Să facă bani mulți?!", a spus femeia în fața Spitalului Victor Babeș.

Întrebată dacă cineva a contactat-o să prezinte condoleanțe familiei, femeia a declarat că nu și precizează că ar fi putut să primească telefoane și cu privire la starea de sănătate a femeii.

"Nimeni! M-a sunat nepoata mea și mi-a zis: mama a murit în TIR fără aer. Nu e posibil așa ceva! (...) Una îmi spune că e bine, alta îmi spune că o intubează! Pe cine să credem? Puteau să ne dea telefon, aveau numărul meu de telefon.

Puteau să îmi spună o ducem jos, o intubăm, dar nu să se ducă nepoata mea să afle că a murit sora mea, singura mea soră. Nu se poate așa ceva! Ce fac autoritățile?! Se pun pe scaun și se bat pe ciolan?! (...) Să le fie rușine! Rușine, că nu au niciun interes pentru oameni. (...) La voturi ne cheamă pe toți, când nu ne cheamă. Să le fie rușine!", a mai declarat ea, marți dimineața.

Sora pacientei, în vârstă de 66 de ani, a mărturisit că înmormântarea va avea loc mâine. Întrebată când a fost contactată familia de către spital, pentru a anunța decesul, femeie a spus:

"Nu știu să vă spun, la nouă azi dimineață am aflat. Soțul meu a aflat primul și el m-a sunat pe mine", explică sora unei dintre pacientele decedate în TIR-ul ATI de la Victor Babeș.

Trei persoane au murit în TIR-ul de ATI de la Spitalul Victor Babeș

Cei trei pacienți cu COVID-19 care au murit luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București din cauza opririi furnizării oxigenului sunt trei femei cu vârste între 63 și 84 de ani.

Poliția Capitalei a anunțat marți că în unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie.

"Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor", a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close