Antena 3 CNN Actualitate Locale Vandalism electoral la Suceava: Afişele unui candidat la primărie, mâzgâlite cu zvastica nazistă şi sloganuri antisemite

Vandalism electoral la Suceava: Afişele unui candidat la primărie, mâzgâlite cu zvastica nazistă şi sloganuri antisemite

Corneliu Furman, candidat la primăria Dorneşti din judeţul Suceava, a fost victima unor jigniri absolut revoltătoare. Afişele sale electorale şi gardul casei mătuşii sale au fost mâzgâlite cu zvastica nazistă şi mesaje vădit antisemite.  

Vandalism electoral la Suceava: Afişele unui candidat la primărie, mâzgâlite cu zvastica nazistă şi sloganuri antisemite
de Dana Musceleanu    |    24 Sep 2020   •   14:45

După ce şi-a văzut vandalizate materialele de campanie, candidatul a sunat la 112 pentru a semnala regretabilul incident. Politicianul spune că cel mai mult l-a deranjat apariţia zvasticii, nu neapărat cuvintele jignitoare scrijelite pe materialul său electoral.  

“Mesajele eu nu le consider jignitoare pentru că jidan sau pocăit, cum au scris ei acolo, devine jignitor doar prin ceea ce se ascunde în spatele cuvintelor. Intenţia lor a fost de a mă jigni, scria Furman – jidan pocăit, ceea ce nu prea cred că are sens. Ce m-a supărat mult mai tare sunt zvasticile desenate atât pe gard la mătuşa mea, cât şi peste afişele mele electorale, a declarat Corneliu Furman la Antena3.

Actul de vandalizare, noaptea, când nu era nimeni în jur

"Probabil au ales gardul de acolo fiindcă erau maşinile parcate şi era mai puţin vizibil la momentul acţiunii. Nu a văzut nimeni, nimic pentru că eu am parcat maşina acolo la unu noaptea şi nu era nimic inscripţionat pe gard, iar la ora 7:30, când să plec de acasă, le-am găsit deja acolo. Nu putem şti ine a trecut pe aolo în timpul nopţii, dar cu siguranţă a fost un fapt premeditat, pentru că domnii de la criminalistică au dedus ă a fost scris cu un spray. Nimeni nu umblă cu aşa ceva în buzunar şi prinde ocazia asta să facă dedicaţie pe garduri", a mai explicat Corneliu Furman.    

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au făcut fotografii şi au încercat să adune probe care ar putea duce la identificarea celui care a recurs la un asemenea gest primitiv. Din păcate datele obţinute de organele de ordine nu sunt suficiente deocamdată pentru a avea o pistă de urmărire.  

×
Subiecte în articol: Suceava Dorneşti
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close