Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 PSD pierde și "orașul lui Iliescu", Oltenița

PSD pierde și "orașul lui Iliescu", Oltenița

Candidatul PSD la primăria Oltenița, Petre Țone, a pierdut în fața contracandidatului alianței PNL - USR, Costinel Milescu (foto). Oltenița ocupă un loc important în simbolistica votanților PSD, mai ales în rândurile celor mai în vârstă.

PSD pierde și "orașul lui Iliescu", Oltenița
de Adrian Iclozan    |    28 Sep 2020   •   10:45

Orașul, situat pe malul Dunării, a intrat în folclorul urban drept "orașul lui Ion Iliescu", ca urmare a faptului că fostul președinte al României și al FSN/PDSR/PSD și-a petrecut copilăria aici.

De altfel, una dintre străzile orașului poartă numele lui Alexandru Iliescu, tatăl fostului președinte și luptător în ilegalitate pe vremea comuniștilor. 

Țone, 71 de ani, candidatul perdant după alegerile de duminică, este primarul în funcție, aflat la al doilea mandat, și și-l dorea, evident, pe al treilea însă n-a reușit să se claseze decât pe locul 2.

El a făcut deliciul presei și al comentariilor pe rețelele sociale atunci când a declarat, la începutul acestui an, într-un interviu pentru un post local, că în Oltenița e foarte greu să reziști dacă nu bei (minutul 39'24" în video atașat).

Învingătorul de la Oltenița mai are două mandate de primar la activ 

La rândul său, contracandidatul câștigător liberal, Costinel Milescu, a condus Oltenița două mandate ca primar, din partea unor partide între timp dispărute din politică, Acțiunea Populară și, respectiv, PNȚCD.

Milescu și-a sărbătorit victoria între susținători, la scurt timp de la închiderea urnelor.

×
Subiecte în articol: oltenita
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close