Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Vaccinarea anti COVID-19 ar putea începe înainte de Revelion! Comisia Europeană: "Începem această campanie pe 27 decembrie"

Vaccinarea anti COVID-19 ar putea începe înainte de Revelion! Comisia Europeană: "Începem această campanie pe 27 decembrie"

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că toate cele 27 de state din Uniunea Europeană ar putea începe campaniile de vaccinare în acceași zi, sugerând data de 27 decembrie. "Este un cadou de Crăciun pentru toți cetățenii", a afirmat și vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Vaccinarea anti COVID-19 ar putea începe înainte de Revelion! Comisia Europeană: "Începem această campanie pe 27 decembrie"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Dec 2020   •   15:40

După ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat marți că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului cu 8 zile mai devreme, pe 21 decembrie, șefii Comisiei Europene se gândesc la demararea campaniilor de vaccinare în toate statele membre UE pana la finalul anului. 

"În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat în toate statele UE.", a declarat Președinta Comisiei Europene în Parlamentul European. 

"Pentru a ieși din pandemie avem nevoie de 70% din populație vaccinată.  Este o sarcină imensă. Să începem, deci, cât mai curând posibil această campanie de vaccinare, împreună, în 27 decembrie, cu un debut în aceeaşi zi", a mai spus Ursula von der Leyen. 

Afirmațiile șefei executivului european au fost întărite și de Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, în cadrul unui interviu. Acesta a spus că "vaccinul va fi un cadou de Crăciun pentru toţi cetăţenii continentului nostru".

Președinta Comisiei Europene a transmis marți, tot prin intermediul unei postări pe Twitter, că statele europene ar putea să înceapă campaniile de vaccinare încă de anul acesta dacă vaccinul Pfizer-BioNTech va primi aviz pozitiv.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a grăbit procesul de evaluare a vaccinului produs de Pfizer si BioNTech

Comitetul pentru Medicamente Umane (CHMP) și experții săi au lucrat intens în ultimele săptămâni pentru a evalua datele transmise de BioNTech și Pfizer în contextul cererii de autorizare condiționată de introducere pe piață (CMA) pentru BNT162b2, un vaccin COVID - 19 mRNA. , se arată în comunicatul transmis marți de EMA.

"Rata progresului se bazează pe o evaluare robustă și completă a calității, siguranței și eficacității și este determinată de disponibilitatea informațiilor suplimentare din partea companiei pentru a răspunde la întrebările ridicate în timpul evaluării.

După primirea ieri seară a datelor suplimentare solicitate de CHMP de la companie și în așteptarea rezultatului evaluării sale, o întâlnire excepțională a CHMP a fost programată acum pentru 21 decembrie pentru a încheia dacă este posibil." a transmis agenția, explicând grăbirea procesului de autorizare cu 8 zile față de data comunicată inițial pentru evaluarea vaccinului.

40 de centre de vaccinare anti COVID-19 trebuie amenajate în Capitală până la finalul anului

România a făcut un pas important în lupta împotriva pandemiei și a început campania de informare privind vaccinarea. Doar Capitala va avea 40 de centre de vaccinare, amplasate în cele mai mari unități medicale. Primele doze era estimat că vor ajunge în țară în luna ianuarie și vor merge direct la cadrele medicale din prima linie. Centrele trebuie să fie gata până la finalul acestei luni.

Pentru moment doar au fost stabilite punctele în care se vor deschide cele 40 de centre de vaccinare, urmând să înceapă pregătirile pentru amenajarea acestora. Centrele ar trebui să fie gata până la finalul lunii decembrie. Acestea vor primi la vaccinare cadrele medicale din unitățile non-COVID. Cadrele medicale care lucrează în unității care îngrijesc bolnavi de COVID, se vor vaccina împotriva coronavirusului chiar în unitățile în care lucrează.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close