Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Nicușor Dan explică de ce nu a depus jurământul până în acest moment. Adevăratul motiv al primarului ales

Nicușor Dan explică de ce nu a depus jurământul până în acest moment. Adevăratul motiv al primarului ales

Nicușor Dan a ales să explice de ce a amânat depunerea jurământului. Edilul ales al Capitalei a explicat că nu a putut face acest lucru deoarece sunt mai multe chestiuni administrative care trebuie respectate.

Nicușor Dan explică de ce nu a depus jurământul până în acest moment. Adevăratul motiv al primarului ales
de Laura Dinu    |    28 Oct 2020   •   08:36

Nicușor Dan spune că va prelua mandatul mâine, iar surse politice spun că edilul a amânat momentul deoarece a vrut ca la eveniment să fie și premierul Ludovic Orban care s-a aflat într-o vizită oficială în Franța în aceste zile.

Întrebat când va fi depus jurământul, Nicușor Dan a declarat că în decursul acestei săptămâni.

Joi la amiază. Peste o zi și jumătate, joi la amiază, o să depunem jurământul, primar și consilieri generali și de atunci o să intrăm în mandat”, a declarat Nicușor Dan. 

Nicușor Dan: Doamna Firea nu a înțeles încă funcționarea chestiunilor administrative

Doamna Firea nu a înțeles încă funcționarea chestiunilor administrative. Trebuie să existe un act de convocare făcut de prefect, pentru ca prefectul să facă acest act de convocare trebuie ca atât procesul primarului care s-a terminat luni, la 4-5 după amiază, atunci s-a publicat minuta Hotărârii, cât și procesul consilierilor generali să fie finalizat, sunt niște demersuri juridice. Asta e ca să răspund strict”, a declarat Nicușor Dan.

Gabriela Firea: Nicuşor Dan, treci la muncă şi lasă fake news! Acum eşti validat şi nu te mai reţine nimeni

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, îl acuză pe succesorul său, Nicuşor Dan, că propagă informaţii false şi îi cere acestuia să se apuce de muncă.

Reacţia vine după ce Dan a acuzat-o pe Firea că ar fi stopat plata stimulentelor cuvenite adulților cu dizabilități din București.

Realitatea stopării plăţilor a fost confirmată, marți, de Direcția Generală de Asistență Socială, care a anunțat că acordarea stimulentului financiar pentru adulții cu handicap a fost amânată din lipsă de fonduri.

Însă Gabriela Firea îi acuză pe Nicuşor Dan, pe premier şi pe ministrul de finanţe liberal că au provocat, prin mecanisme financiare, această criză şi o aruncă acum în spatele fostului primar general.

Gabriela Firea: O nouă zi, un nou fake news, marca Nicusor 'Plicuşor' Ban

Ea precizează că stimulentele pentru copiii cu dizabilităţi au fost plătite şi îi indică pe cei care, în opinia sa, sunt vinovaţi că banii nu au mai ajuns şi la adulţii cu dizabilităţi.

"O nouă zi, un nou fake news, marca Nicusor 'Plicuşor' Ban. Azi minte că am oprit plata stimulentelor financiare pentru persoanele cu dizabilităţi. Adică, eu am 'oprit' ceva care se achita lunar, datorită unui proiect iniţiat şi susţinut de mine, de aproape 3 ani! Mare ţi-e grădina, Doamne! Dar nu mai sunt 'pomeni'? Că aşa zicea domnul în campanie. Că toate stimulentele sociale sunt pomeni care trebuie anulate! Acum plânge ipocrit dupa ele?

Spre informare: stimulentele pentru copiii cu dizabilităţi, in valoare de 1 000 de lei lunar, sunt plătite deja. Stimulentele pentru adulţii cu dizabilităţi, de 500 lei lunar, se plăteau, de obicei, în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, în funcţie de situaţia financiară.

Gabriela Firea: Situaţia financiară este grea, şi au contribuit din plin domnii Orban si Cîţu

Situaţia financiară este grea, şi au contribuit din plin domnii Orban si Cîţu - prietenii domnului Nicuşor -, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocată Primăriei Capitalei şi, în plus, nu au acceptat nicio forma de redresare financiară propusă de noi (...)Un comportament odios la adresa bucureştenilor, doar ca să mă pedepseasca pe mine politic!

Domnule Plicuşor Nicuşor Dan, eu m-am descurcat 4 ani de zile, sub toate guvernele, inclusiv cel de austeritate al PNL! Nu mai răspândiţi minciuni! Nu mai falsificaţi realitatea! Aţi câştigat prin manipulare şi furt! Acum, treceţi la treabă! Sunteţi şi validat, încă de ieri!

Gabriela Firea: De ce nu aţi programat azi jurământull, ca să începeţi rapid munca?

De ce nu aţi programat azi jurământull, ca să începeţi rapid munca? Vă plângeaţi că vă blochez eu! Acum cine vă mai reţine? Sau trebuie musai să fie la înscăunare şi domnul Orban, plecat prin delegaţii? Vă pasă mai mult de protocolul politic, de fanfaronadă, de butaforie, decât de oameni?

Se vede bine că da! Şi se va vedea zilnic, din ce in ce mai mult!", concluzionează fostul primar general, într-o postare pe Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close