Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Cristoiu: Toţi sunt ocupaţi cu împărţirea ciolanului. De pandemie nu se mai ocupă nimeni. Vai de capul nostru!

Cristoiu: Toţi sunt ocupaţi cu împărţirea ciolanului. De pandemie nu se mai ocupă nimeni. Vai de capul nostru!

După alegerile parlamentare din 6 decembrie, nimeni nu se mai ocupă de ţară, susţine jurnalistul Ion Cristoiu, iar dezastrul regimului Iohannis constă nu numai în încălcarea Constituţiei, dar, mai ales, în neglijarea luptei împotriva pandemiei.

Cristoiu: Toţi sunt ocupaţi cu împărţirea ciolanului. De pandemie nu se mai ocupă nimeni. Vai de capul nostru!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Dec 2020   •   15:15

"Pandemia a scăpat de sub control. O spun specialiştii. Cei independenţi, nu cei care slugăresc la actuala putere, cum au slugărit la alte şi la alte puteri din trecut, precum nefericitul Raed Arafat. 

Îşi dau seama de asta românii, chiar dacă din inerţie, cifrele sunt aranjate electoral, ca înainte de alegeri.

Şi nu e de mirare. De războiul cu Pandemia nu se mai ocupă nimeni de la nivel înalt. Comanda a trecut de la Generali la sergenţii majori: Raed Arafat, tot mai confuz în apariţiile sale publice, Traian Berbeceanu, aşa-zisul prefect al Capitalei, masculul din laptopul nefericitei Codruţa Kovesi.

Dar nu numai de lupta cu Pandemia nu se mai ocupă nimeni. Nu se mai ocupă nimeni de administrarea României în prag de iarnă.

Ludovic Orban a demisionat din funcţia de premier în cadrul confruntării pe viaţă şi pe moarte cu Klaus Iohannis. Într-un gest de iresponsabilitate pe care o împarte cu preşedintele, Ludovic Orban, încă preşedinte al partidului de guvernământ, a lăsat ţara pe mâinile unui guvern interimar. 

Acest Guvern nu face nimic împotriva Pandemiei, împotriva Crizei economice, împotriva problemelor cu care se confruntă ţara în debutul iernii (...).

Semnând o premieră postdecembristă, Nicolae Ciucă i-a dat una peste bot şefului său pe linie de partid, Ludovic Orban. A fost convins că preşedintele va face jocurile. Jocurile le-a făcut însă Ludovic Orban. 

Miniştrii sunt toţi lideri PNL, supuşi lui Ludovic Orban pe linie de partid. Ce ministru are chef să se pună rău cu preşedintele PNL ascultându-l pe Nicolae Ciucă, duşmanul de moarte al lui Ludovic Orban?

La nivel de guvern, Pandemia a fost trecută în plan secund. În aceste condiţii ar reveni preşedintelui misiunea de interes naţional de a prelua conducerea. (...) Numai că preşedintele n-are timp de lupta cu Pandemia. El e ocupat până peste cap cu conducerea negocierilor dintre partidele care dau majoritatea. O face şi pentru că nu vrea ca aceste negocieri să fie conduse de Ludovic Orban.

Înainte de alegeri, preşedintele Klaus Iohannis apărea aproape zilnic pentru a ne informa asupra mersului luptei cu Coronavirus. (...) Acum preşedintele nu mai spune nimic despre Pandemie, deşi, după alegeri, numărul infectărilor a crescut, spitalele sunt depăşite de numărul cazurilor grave. 

În curând vor fi depăşite şi cimitirele, care nu vor mai putea face faţă numărului tot mai mare de morţi. Preşedintele are alte treburi. Se luptă cu fostul amic Ludovic Orban. Ludovic Orban vrea pentru el postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Din acest post şi din cel de şef de partid de Guvernământ, el e convins că va conduce practic Guvernul având ca premier pe dusul cu pluta Florin Cîţu. (...)

Dezastrul regimului Iohannis, pentru că asistăm la dezastrul haosului tipic unui regim în care nu se mai ocupă nimeni de ţară, constă nu numai în călcarea Constituţiei, dar şi – dacă nu mai ales – în neglijarea luptei împotriva Pandemiei. Vai de capul nostru!”, scrie Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu pandemie Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close