Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Virgil Guran, consilierul premierului: ''Concluzia este că se va continua cu Ludovic Orban!''

Virgil Guran, consilierul premierului: ''Concluzia este că se va continua cu Ludovic Orban!''

Virgil Guran, consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cu concluziile pe care le are în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare. Deputatul PNL este convins să Ludovic Orban va fi în continuare premierul României, iar PNL exclude o alianță cu PSD.

Virgil Guran, consilierul premierului: ''Concluzia este că se va continua cu Ludovic Orban!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    07 Dec 2020   •   15:40

Virgil Guran a spus în exclusivitate la Antena 3, că ''se va continua cu Ludovic Orban premier al României''.

''Fiecare partid încearcă să îşi promoveze un om într-o funcţie cât mai importantă. Nu e de acuzat USR-ul, că vine și USR-ul cu o propunere. Probabil o să vină toate partidele cu o propunere, dar sunt convinsă că în urma negocierilor, în urma discuțiilor se va ajunge la o concluzie clară, și din punctul nostru de vedere, concluzia este că se va continua cu Ludovic Orban premier al României.

Nu vom face alianță cu PSD-ul

Celelalte lucruri, celelalte detalii se vor discuta, dar, întradevăr, până când se lămurește foarte clar dacă PMP-ul este în Parlament sau nu, ca să se știe ce se negociază, ce nu. Un singur este clar până acum pentru noi și înțeleg că și pentru USR, PMP și e posibil și pentru alte partide, că nu vom face alianță cu PSD-ul. Deci este clar că va trebui să găsim o formulă comună, să facem o majoritate împreună, cei care nu sunt de acord cu PSD-ul şi să facem această alianţă.

(...) Sigur se discută cu preşedintele şi sigur preşedintele va chema toate partidele la discuţii, la negociere, asta este clar.

E clar că fiecare partid îşi doreşte ministere importante pentru a demonstra că ştie să gestioneze problemele României, dar se va discuta. Este clar că vor fi portofolii care vor fi îndreptate spre ei, că fiecare dintre noi, dintre partide ne dorim ministerele importante, cele care sunt angrenate în dezvoltarea României, pentru că putem să ne implementăm politicile respective. Fiecare partid probabil va primi şi ceva important din acest angrenaj, adică un minister care este definitoriu pentru România.

Ne aliem cu oricine, dar nu cu PSD-ul

Eu vă spun un principiu foarte clar pe care l-am stabilit noi în partid. Ne aliem cu oricine, dar nu cu PSD-ul, aşa că e posibil să se ajungă la orice concluzie la un moment dat. Nu omitem nici această posibiltate. Eu cred că în politică trebuie să se ajungă la o înţelegere în momentul în care doreşti binele ţării, că sunt divergenţe de păreri, sunt, dar când ajungi la concluzia că avem o direcţie comună, trebuie să ne ţinem de acea direcţie'', a declarat Virgul Guran, în exclusivitate la Antena 3.

Întâlnire între Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la Cotroceni

Potrivit unor surse Antena 3, actualul premier a fost chemat de preşedintele Klaus Iohannis la discuţii, după ce PNL a reuşit doar locul al doilea la alegerile parlamentare.

×
Subiecte în articol: Virgil Guran Orban premier Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close